Класичний чізкейк без випічки з сиром, печивом і желатином – це чудовий і зовсім простий десерт. Цей смаколик із сирної маси виходить легким і ніжним. А щоб стабілізувати сирну начинку, використайте трохи желатину.
Для цього повітряного смаколика вам знадобиться:
500 гр домашнього сиру
1 банка згущеного молока
10 гр желатину
150 мл води
250 гр пісочного печива
100 гр вершкового масла
Ягідний соус
Фрукти, ягоди
Для приготування чизкейка з домашнього сиру подрібнюємо печиво на дрібну крихту – можна за допомогою блендера.
Вершкове масло розтопимо на повільному вогні та змішаємо з пісочною крихтою.
Форму для чизкейка з сиру застеляємо пергаментним папером. Викладаємо пісочну масу, руками сформуємо корж-основу та бортики.
Швидкорозчинний желатин розведемо у воді та залишимо на 10 хвилин. Потім помістимо склянку з желатином у гарячу воду, щоб повністю розчинилися желатинові гранули.
Домашній сир для чизкейка без випічки змішаємо зі згущеним молоком. У сирну масу вливаємо желатин та перемішуємо.
Сирну масу викладаємо на корж-основу, накриваємо форму харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 3-4 години для застигання.
Сирний чізкейк поливаємо ягідним соусом, прикрашаємо фруктами або ягодами та подаємо на стіл.
У сирну масу для чизкейка без випічки дуже смачно додавати різні смаколики – мед, горіхи, банани, шоколад або какао.
Оригінальний вигляд матиме чизкейк без випічки, якщо желатинову сирну основу поділити на дві частини. Додати до однієї ягоди або фрукти, у форму укласти шарами.






