Протягом вихідних, команда муніципального підприємства “Інститут розвитку міст” відвідала благодійний мистецький вікенд “Ticket to the Sun 2023” у Вінниці, де розповіла місцевим мешканцям про значущість малих річок міста. Під час заходу було залучено громадян до прибирання місцевих ставків, а також була відновлена історична назва однієї з малих річок – Перемиля.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Відділ інфраструктурних проєктів КП “Інститут розвитку міст” був представлений Янною Чайковською та Анастасією Стовпець, які акцентували увагу на цінності природних водойм та обговорили перспективи використання річок для покращення міської інфраструктури. Вони наголосили на тому, що розвиток водних просторів може сприяти позитивному транзиту в міському середовищі.

Під час заходу було проведено прибирання місцевого ставка, де було зібрано чимало сміття, включаючи пакети та пляшки. Ця акція свідчить про важливість збереження чистоти природних водойм та свідомого ставлення до довкілля.

Одним з важливих результатів заходу стало відновлення історичної назви річки Перемиля, яка колись носила таку назву на старих мапах міста. Зараз її часто називають Лісовою. За допомогою навігаційних табличок з QR-кодами була встановлена зв’язок між минулим та сучасністю, що надихає мешканців досліджувати ці водойми та вивчати їх історію.

Все це свідчить про активну роботу команди “Ticket to the Sun” і КП “Інститут розвитку міст” на підтримку збереження природних ресурсів та сприяння позитивним змінам у міському середовищі.

Попередня публікаціяВінницькі дівчата зустрілися на креативних посиденьках: що відбувалося?
Наступна публікаціяФіктивні документи за тисячі доларів: на Вінниччині лікар затриманий за організацію масштабної схеми ухилення від мобілізації