Якщо вам подобаються цукати, вас точно зацікавить цей рецепт. Гарбузові цукати не зустрінеш на полицях магазину, тому для багатьох це буде просто відкриття. Цукати виходять настільки смачні, що розпізнати смак гарбуза і не вдасться. Готуються досить недовго, легко і не вимагають від кулінара неймовірної вправності.

Наріжте кілограм вимитого й очищеного гарбуза на кубики приблизно в 3 см. Намагайтеся дотримувалися чіткої пропорції в нарізанні, тоді цукати вийдуть особливо гарними.

Для приготування цукатів нам знадобиться цукровий сироп. Для цього, ми змішаємо в сотейнику 400 грамів цукру, 150 грамів води та сік із половини лимона. Доведемо рідину до кипіння і поваримо на середньому вогні ще 5 хвилин. Кубики гарбуза складаємо в каструлю і поливаємо їх звареним цукровим сиропом. Також додаємо цедру апельсина і паличку кориці. Одразу нам може здатися, що сиропу так мало, що він навіть не покриває весь гарбуз, але при подальшому варінні овоч пустить сік, і рідини стане значно більше. Гарбузову масу доводимо до кипіння і варимо ще 5-10 хвилин та залишаємо охолонути.

Після того як гарбуз прочахне, ставимо варитися знову, за тим же принципом, як і в перший раз. Таку процедуру проробляємо 3-4 рази, залежно від соковитості гарбуза. Коли гарбуз приготується, проціджуємо через сито ще гарячий сироп, щоб максимально відокремити його від шматочків гарбуза. Готовий сироп залиште для подальших кулінарних творінь, оскільки він відмінно підійде для млинців або для просочення бісквіта.

Тепер, викладіть кожен шматочок гарбуза на деко, застелене пергаментом, та залиште його в духовці при 80-90 градусах (в режимі конвекції) на 2 години. Коли цукати охолонуть, посипте їх цукровою пудрою. Таким десертом можна пригощати навіть найменших любителів солодощів, адже це дуже смачно і корисно!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 23 серпня
Наступна публікаціяДони DJI Mavic 3, ударні FPV-дрони та приціли передали з Вінниччини військовим