Ця випічка сподобається навіть найвибагливішим. Крихке пісочне тісто з ніжною сирною ноткою…..Смакота!
Для випікання приготуйте форму 20*30
Для тіста знадобиться:
борошно -300 грамів;
какао-30 грамів;
розпушувач-1 ч.ложка;
масло-150 грамів;
цукор-120 грамів;
жовтки-3 штуки.
Для сирної маси:
сир кисломолочний-1300 грамів;
жовтки-4 штуки;
білки-7штук;
масло-150 грамів;
цедра з 1 лимона
65 грам крохмалю(або 6столових ложок)
цукор 250грам(180 у сир і 70 грам в білки)
кисіль -90 грамів
Приготуємо тісто: змішайте борошно, какао, розпушувач, масло і перетріть усе в крихту. Жовтки розітріть з цукром, з’єднайте обидві маси й замісіть м’яке еластичне тісто. Розділіть його на дві частини, обгорніть в харчову плівку та поставте в морозилку на 30хвилин.
Тим часом готуємо сирну масу.
Всі складники збити блендером до однорідності.
Білки збити з 70 грам цукру до пишної маси, половину білків додати до сирної маси, легенько вимішати, знизу до верху.
А другу половину з’єднати з сухим кисілем і теж акуратно легенько вимішайте.
Форму застеліть пергаментом, натріть першу частину тіста з морозилки. Акуратна, рівномірно розрівняйте по всій поверхні форми та викладіть всю сирну масу, потім викладіть білкову масу з кисілем, зверху затріть другою частиною тіста .
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 50 хвилин.
Остудіть в формі. Охолоджений сирник притрусіть цукровою пудрою….