А ця закуска ідеально підійде для тих, хто любить гриби, але не має часу їх збирати, а потім чистити. Мариновані баклажани, за цим рецептом нагадують смак грибів і їх можна наминати кожен день, при цьому не боятися отруїтися. Страву можна зробити гострішою, можна м’якшою. То уже на ваш смак. Головне — не з’їсти завчасно! Утім ця закуска налаштує на гарний настрій кожного.
Візьміть 1 кілограм баклажан, вимийте та наріжте великими кубиками, викладіть у миску, посоліть за смаком та залиште на півгодини. До слова, із кілограма синеньких отримаєте 12 порцій, тому подумайте, можливо варто взяти одразу два кілограми.
Допоки баклажани всолюються, ми тим часом готуємо маринад.
Наливаємо в каструлю 1 літр води, додаємо 60 г цукру, 20 г солі, 60 мл соняшникової олії, 100 мл оцту та доводимо до кипіння.
Баклажани викладаємо на друшляк і добре промивамо у проточній воді, щоб змити сіль. Потім перекладаємо їх в каструлю до розсолу і залишаємо варитися п’ять хвилин. А ми не гаємо часу, чистимо й нарізаємо цибулю з часником і відправляємо все це до баклажанчиків. Для стійкого аромату висипаємо грибну приправу і проварюємо ще хвилинку – другу.
У чисті банки вкидаємо насіння кропу, кілька горошин перцю, гвоздику, лаврове листя, викладаємо баклажани, заливаємо маринадом та накриваємо капроновими кришками. Коли ці наїдки остудяться і стануть
кімнатної температури, відправляйте із на полицю в своєму холодильнику.
Ця закуска буде готова вже через три години, тому домашніх доведеться відганяти, щоб не з’їли все одразу.