Триває Петрів піст, він, як і всі інші, передбачає певні обмеження: необхідно відмовитися від тваринної їжі, молочних продуктів, яєць. Тож багато хто з острахом подумає: а що ж їсти? Хіба можна з рослинних продуктів скласти повноцінний раціон? Але навіть пісне меню на кожен день може бути смачним і мало чим відрізнятися від звичної їжі, а страви – різноманітними.
Відбивні з грибів? Чули про таке?
За смаком вони нагадують курячі – соковиті, ароматні.
Оскільки гливи ростуть пучком, перш, ніж приступати до приготування відбивних, гриби потрібно розділити на пластини. Вони і будуть основою відбивних. «Грибні пелюстки» викладаємо на харчову плівку гладкою стороною вниз, накриваємо зверху і злегка постукаємо молоточком, щоб пелюсточки стали м’якими.
Тепер готуємо кляр: вбийте у посудину 3 яйця , додайте 3-4 столові ложки борошна, 2 столові ложки майонезу та трохи збийте виделкою. Залежно від того, якого смаку хочете надати нашому «м’ясцю», всипте приправу- грибну чи курячу.
Кожну пелюстку занурюємо в кляр і смажимо на олії з двох боків до золотистої скоринки, що є характерним для будь-яких відбивних.
Перед подачею даємо їм охолонути.
Відбивні дуже добре поєднуються з різними гарнірами і картоплею. Так само їх можна подавати з різними соусами. Приємного смаку!