Вінницю вдруге представили на IV Міжнародному гастрономічному фестивалі, який відбувся у турецькому місті Бурса — місті-побратимі нашого міста. Захід тривав з 26 по 28 вересня та зібрав кулінарні делегації з різних країн світу. Про це повідомили на сторінці Офісу туризму Вінниці.

Минулого року вінничани вперше долучилися до фестивалю, презентувавши локальну гастрономічну родзинку — борщ на вишні, а також пампушки з часником, пиріжки з вишнею та узвар. Страва настільки сподобалася учасникам і гостям, що цього року подільський борщ знову увійшов до меню фестивалю.

Цьогоріч Вінницю представили голова «Вінницької асоціації гостинності» ХлібСіль Інна Кривешко, а також представниці кейтерингової компанії «Щастя Є» — власниця Світлана Бавула і шеф-кухар Тетяна Алексєєва. Разом вони готували не лише вишневий борщ, а й картоплю по-уланівськи та вінницький сирник з вишнею і чорнобривцями.

Перед офіційним відкриттям фестивалю відбулася святкова хода учасників, після якої вони спільно приготували «Суп дружби/братерства» — символічну страву, у яку кожне місто-побратим додавало свій інгредієнт. Українська делегація внесла коріння хрону та сушений кріп.

Учасники представляли свої кулінарні традиції на сцені та знайомили гостей із рідними містами на промоційних стендах, де можна було спробувати локальні смаколики, придбати сувеніри та вироби ручної роботи.

«Дуже корисний досвід. Мене надихнула атмосфера співучасті, спільного розуміння, що гастрономія — це не лише їжа, це й ідентичність, культурний код, можливість обʼєднувати», — поділилась враженнями Інна Кривешко.

Участь у фестивалі стала вагомим кроком у просуванні Вінниці як гастрономічного, культурного та туристичного центру на міжнародному рівні.

Попередня публікаціяВінницькі волейболістки розпочали сезон Суперліги з розгромної перемоги
Наступна публікаціяПрезидентські стипендії отримають п’ятеро талановитих учнів з Вінниччини