У горщиках, як відомо, усі страви виходять дуже і дуже смачними. І овочі цьому не виняток. А ще добре тим, що стояти біля плити, стежити, помішувати, знімати піну і т.д. – всього цього робити не треба. Підготувавши продукти і склавши їх у горщики, потрібно лише зачекати, і апетитна, ароматна страва готова! Навіть якщо вона зовсім без м’яса. Тому замислюватися про те, що пора брати горщики до рук і готувати ароматний обід або вечерю, слід не тільки, коли у рецепті є фарш, чи шматочки свинини, чи курятини.

Одні з найбільш вдалих і популярних поєднань продуктів — це картопля і гриби.

А якщо в такий тандем додати ще й солодкий перець, страва стане ще смачнішою. Таке блюдо є безпрограшним варіантом як на святковому столі, так і на звичайній сімейній трапезі. Тож, маючи у холодильнику мінімум продуктів, уже через годину можна порадувати свою родину смачною вечерею.

А для цього вам знадобиться:
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Перець болгарський -2 шт;
  • Печериці -300 грамів;
  • Картопля – 1 кг;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Отже, почнемо з того, що ми заздалегідь підготуємо всі інгредієнти перед приготуванням печені.

Картоплю очищаємо від шкірки, а після цього ми поріжемо її на кубики. Порізану картоплю розподіляємо на порції.

Також, ми заздалегідь обсмажуємо гриби, але не до повної готовності, щоб не вижарити з них весь сік, бо він нам знадобиться в самій страві.

Тепер переходимо до овочів. Моркву необхідно заздалегідь натерти на тертці, а цибулю – порізати кубиками. Окремо один від одного, обсмажуємо овочі на сковороді з олією до золотистої скоринки. Коли овочі обсмажились, ми можемо викладати їх в горщики поверх грибів.

І на завершення, бульйон, який у нас залишився після грибів, розподіляємо по горщикам і добавляємо водички, щоб покрити засмажку.

Ми залишаємо горщики в попередньо розігрітій духовці на 30-40 хвилин.

Попередня публікаціяГороскоп на п’ятницю, 22 серпня: день рішучих кроків і несподіваних зустрічей
Наступна публікаціяУ Вінниці відкрили меморіальну дошку азовцю Юрію Поліщуку «Жужику»