Розпочався сезон кабачків. Тож усім неодмінно треба приготувати цю смачну і ситну закуску. Нічого екзотичного у рецепті немає. Продукти можна купити на найближчому ринку, а можливо, й у холодильнику все знайдеться. Втім торт із кабачків «тягне» на коронну страву святкового столу.
Рецептом поділився автор Максим Нікітін.
Вам знадобиться:
2 середні кабачки;
4 яйця;
1 склянка кефіру;
2 склянки борошна;
перець, сіль, часник, зелень;
500 грамів м’ясного фаршу
2 цибулини;
майонез;
2 помідори;
50 грамів твердого сиру;
соняшникова олія;
Спочатку потрібно спекти млинці із кабачків. Для цього кабачки слід натерти на грубій тертці, зцідити, якщо є сік, додати яйця, кефір, борошно, сіль, перець, часник. Порізати дрібно зелень кропу і петрушки.
Тісто має бути як негуста сметана. Класти 3 ложки тіста на змащену олією розігріту сковороду і смажити. Перевертати обережно за допомогою лопатки. Якщо все ж тісто дуже рветься, додати ще півсклянки борошна.
Таким чином має вийти 6-8 млинців.
Тепер треба приготувати начинку. Цибулю дрібно порізати і обсмажити в олії, додати фарш і смажити, помішуючи, до готовності. У фарш додати кілька ложок майонезу.
Цією начинкою перешарувати млинці.
Зверху змастити майонезом і прикрасити шматочками помідорів і зеленню. Потерти твердим сиром.