У спекотні літні дні складно уявити щось приємніше за порцію холодного, ніжного морозива. А ще приємніше — коли воно домашнє, з натуральних інгредієнтів і без зайвої хімії.
Цей простий рецепт допоможе вам створити вершкове морозиво всього з кількох продуктів — без морожениці та без зайвих клопотів. Можна додавати улюблені смаки: шоколад, ягоди, горішки чи печиво.
Спробуйте — і, можливо, магазинне морозиво більше не захочеться!

Інгредієнти:
  • 500 мл вершків 33%

  • 200 г згущеного молока (звичайного, не вареного)

  • 1 ч. л. ванільного цукру або кілька крапель ванільного екстракту

За бажанням:

  • ягоди, подрібнений шоколад, горішки, карамель, печиво тощо

Приготування:
  1. Збий вершки — вони мають бути холодними. Збивай до густих “м’яких піків” (але не перетвори у масло).

  2. Додай згущене молоко і ваніль. Акуратно перемішай лопаткою або на найменшій швидкості міксера, щоб маса залишалась повітряною.

  3. Якщо хочеш — додай начинку: шматочки полуниці, какао, крихти печива тощо.

  4. Переклади масу в контейнер з кришкою, накрий і заморозь щонайменше на 6 годин (краще на ніч).

  5. Перед подачею — дай морозиву постояти 5–10 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало м’якшим для порціонування.

 

Попередня публікаціяГороскоп на 11 липня: час для інтуїції, порядку та обережних кроків
Наступна публікаціяПідрозділ “Артан” ГУР МО України проводить інтенсивний вишкіл із тактики та тактичної медицини