«Мурашник» — той самий торт, який знайомий багатьом із дитинства і досі залишається фаворитом. Його секрет — у хрумкому домашньому тісті з маком і горішками та ніжному кремі зі згущеного молока. Готувати цю смакоту надзвичайно просто: не знадобляться ні міксер, ні спеціальні форми!
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 50 мл молока
- ⅓ ч. л. солі
- 100 г масла
- 450 г пшеничного борошна
- 10 г розпушувача
- 2 ст. л. борошна
- 500 г згущеного молока
- 180 г масла (для крему)
- 2 ст. л. маку
- 100 г подрібнених волоських горіхів
Торт мурашник: покроковий рецепт
Змішайте вінчиком 150 г цукру, 2 яйця, ⅓ ч. л. солі та 50 мл молока. Додайте до суміші також 100 г масла та ще раз перемішайте.
Поступово додайте до рідких інгредієнтів 450 г борошна та 10 г розпушувача та замісіть м’яке тісто. Розділіть масу на дві частини, загорніть їх в харчову плівку та поставте в морозильну камеру на 1-2 год. Тісто повинно стати достатньо твердим, аби його можна було натерти на терку.
Підморожене тісто натріть на терку, додайте до нього 2 ст. л. борошна, перемішайте та викладіть масу на застелене пергаментом деко, рівномірно розподіливши тісто. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хв.
Готове тісто покришіть руками в миску, додайте до нього 2 ст. л. маку т 100 г подрібнених горіхів та перемішайте.
У сотейнику розтопіть 180 г масла та змішайте його з 500 г згущеного молока. Цей крем змішайте із тістом.
Зберіть торт: глибоку миску (наприклад, салатницю) застеліть харчовою плівкою. Викладіть в миску суміш тіста та крему і утрамбуйте. Поставте торт стабілізуватися до холодильника на 1-2 год.
Через кілька годин, коли торт стабілізується обережно переверніть миску на дощечку або пласку тарілку, зніміть плівку та подавайте смаколик.