Холодець вважається однією з головних зимових страв, але деякі господині не беруться його готувати – надто вже багато мороки з таким частуванням. Однак вихід є – можна зробити курячий холодець в мультиварці, адже це просто, швидко і дуже-дуже смачно.
Для приготування вам знадобиться:
- 1,5-2 кг курячого м’яса (наприклад, стегенця, крила, грудка)
- 1 велика цибулина, нарізана на половинки
- 2 моркви, очищені від шкірки і нарізані великими шматочками
- 2 лаврових листа
- 10-12 горошин чорного перцю
- Сіль за смаком
- 10 г (1-2 пакетика) желатину
- Зелень (кріп, петрушка) для подачі
Куряче м’ясо промити холодною водою, цибулю очистити і нарізати на половинки. Моркву очистити і нарізати великими шматками. Укласти в мультиварку курку, цибулю, моркву, лавровий лист і чорний перець. Залити водою так, щоб вона покривала продукти, посолити. Закрити кришку мультиварки і включити режим “Тушкування” або “Каші” на 2-3 години.
Для того щоб холодець в мультиварці з желатином вийшов ідеальним, цей “секретний” інгредієнт потрібно правильно підготувати, а саме – замочити желатин в холодній воді відповідно до інструкцій на упаковці.
Після завершення програми дати курячому холодцю охолонути до кімнатної температури. Потім прибрати кістки, цибулю, моркву, лавровий лист і перець. М’ясо подрібнити шматочками. Додати замочений желатин в бульйон і перемішати.
Перелити вміст мультиварки в форму для застигання. Поставити форму в холодильник на кілька годин (бажано на ніч), щоб на холодець з курки в мультиварці з желатином повністю застиг. Перед подачею нарізати застиглий холодець курячий в мультиварці на порційні шматочки. Прикрасити свіжою зеленню.