Вважаєте, що приготувати плавлений сир вдома складно? Зовсім ні! Поділимося дуже легким рецептом, за допомогою якого ви зможете приготувати смачний домашній сир з натуральних інгредієнтів, без додавання консервантів чи барвників. Такий сир чудово підійде для канапок, сирного супу, запіканок, випічки, домашньої піци чи закусок.

Інгредієнти:

  • 600 г кисломолочного сиру (не менше 5% жирності)
  • 80 г масла
  • 5 г соди
  • 1 ч. л. солі
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • хліб для подачі (за бажанням)

Рецепт приготування:

Крок 1:
У великій мисці змішайте кисломолочний сир, соду, 50 г масла, сіль, молоко та яйце. За допомогою блендера перебийте інгредієнти до однорідної консистенції.

Крок 2:
Поставте суміш на водяну баню та прогрівайте 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Потім залиште охолоджуватися до кімнатної температури.

Крок 3:
Після того, як маса трохи охолоне, знову поставте її на водяну баню. Додайте залишкові 30 г масла, знову перебийте блендером і прогрівайте на водяній бані, помішуючи, доки не отримаєте еластичну консистенцію (приблизно 3-5 хвилин).

Крок 4:
Викладіть отриману масу у форму (прямокутну або квадратну) та залиште охолоджуватися. Коли сир охолоне, наріжте його на прямокутні шматочки, зручні для подачі.

Тепер у вас є смачний домашній плавлений сир, який можна використовувати для різноманітних страв!

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на 27 січня
Наступна публікаціяГороскоп на тиждень: час оновлень і нових можливостей