Салат “Олів’є” – один з найпопулярніших і найбільш шанованих українцями. Вважається, що класичний французький рецепт, а також універсальний радянський – це кращі варіанти страви. Однак виявилося, що існує, ще як мінімум, 5 інших рецептів. Незалежно від вибору, ваші домашні та гості обов’язково попросять добавки!

Олів’є” з куркою 

Смачний курячий “Олів’є” – інгредієнти:

  • курка – 250 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • картопля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • зелений горошок – 100 гр;
  • солоні огірки – 130 гр;
  • майонез, сіль – за смаком.

Курку вимити, відварити до готовності, розібрати на волокна. Картоплю, моркву і яйця відварити, почистити. Після того як овочі охолонуть, нарізати їх кубиками і викласти в миску. Туди ж додати курку, зелений горошок, нарізані яйця і солоні огірки. Заправити салат майонезом, посолити за смаком і подавати до столу.

Олів’є” з ковбасою

Перевірений рецепт “Олів’є” з ковбасою – інгредієнти:

  • варена ковбаса – 300 гр;
  • зелений горошок – 150 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • картопля – 3 шт;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • майонез, сіль – за смаком.

Соковитий “Олів’є” – салат, який складно зіпсувати, але важливо дотримуватися рецептури. Відварити до готовності картоплю, яйця і моркву, почистити, а потім нарізати кубиками. З вареною ковбасою і огірками вчинити так само, всі інгредієнти з’єднати в одній ємності. Заправити салат майонезом, посолити і подавати до столу.

Олів’є” – рецепт класичний з м’ясом

“Олів’є” з м’ясом – інгредієнти:

  • яловичина – 300 гр;
  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • мариновані огірки – 2 шт;
  • зелений горошок – 200 гр;
  • майонез, сіль – за смаком.

Яловичину відварити до готовності (приблизно 1-2 години), картоплю, моркву і яйця зварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками варені овочі, м’ясо, яйця, мариновані огірки, ріпчасту цибулю, з’єднати разом. Додати зелений горошок, заправити салат майонезом і посолити, подавати до столу.

Салат “Олів’є” – рецепт з креветками

“Олів’є” з креветками – інгредієнти:

  • креветки варені і очищені – 300 гр;
  • зелений горошок – 100 гр;
  • яйця – 3 шт;
  • картопля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • свіжий огірок – 1 шт;
  • майонез, сіль – за смаком.

Відварити моркву і картоплю в шкірці, остудити, почистити. Нарізати дрібними кубиками, так само вчинити з огірком, з’єднати три інгредієнта в одній ємності. Туди ж додати креветки, подрібнені варені яйця і зелений горошок. Заправити салат майонезом, посолити, подавати до столу.

Олів’є” з кукурудзою

Салат “Олів’є” з кукурудзою – інгредієнти:

  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • картопля – 4 шт;
  • морква – 3 шт;
  • шинка – 700 гр;
  • яйця – 6 шт;
  • солоні огірки – 2 шт;
  • майонез – за смаком.

Картоплю, моркву і яйця відварити, нарізати кубиками. Так само вчинити з шинкою і огірками, з’єднати з іншими інгредієнтами. Додати кукурудзу, заправити салат майонезом і подавати до столу.

Попередня публікаціяСьогодні на Вінниччині застосовуватимуть графіки погодинних відключень світла
Наступна публікаціяЕмоційні гойдалки чи гармонія? Гороскоп для всіх знаків на тиждень

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Введіть текст коментаря!
Введіть своє ім'я