Салат “Олів’є” – один з найпопулярніших і найбільш шанованих українцями. Вважається, що класичний французький рецепт, а також універсальний радянський – це кращі варіанти страви. Однак виявилося, що існує, ще як мінімум, 5 інших рецептів. Незалежно від вибору, ваші домашні та гості обов’язково попросять добавки!
“Олів’є” з куркою
Смачний курячий “Олів’є” – інгредієнти:
- курка – 250 гр;
- яйця – 3 шт;
- картопля – 1 шт;
- морква – 1 шт;
- зелений горошок – 100 гр;
- солоні огірки – 130 гр;
- майонез, сіль – за смаком.
Курку вимити, відварити до готовності, розібрати на волокна. Картоплю, моркву і яйця відварити, почистити. Після того як овочі охолонуть, нарізати їх кубиками і викласти в миску. Туди ж додати курку, зелений горошок, нарізані яйця і солоні огірки. Заправити салат майонезом, посолити за смаком і подавати до столу.
Олів’є” з ковбасою
Перевірений рецепт “Олів’є” з ковбасою – інгредієнти:
- варена ковбаса – 300 гр;
- зелений горошок – 150 гр;
- яйця – 3 шт;
- картопля – 3 шт;
- солоні огірки – 2 шт;
- морква – 1 шт;
- майонез, сіль – за смаком.
Соковитий “Олів’є” – салат, який складно зіпсувати, але важливо дотримуватися рецептури. Відварити до готовності картоплю, яйця і моркву, почистити, а потім нарізати кубиками. З вареною ковбасою і огірками вчинити так само, всі інгредієнти з’єднати в одній ємності. Заправити салат майонезом, посолити і подавати до столу.
“Олів’є” – рецепт класичний з м’ясом
“Олів’є” з м’ясом – інгредієнти:
- яловичина – 300 гр;
- картопля – 2 шт;
- морква – 1 шт;
- яйця – 3 шт;
- ріпчаста цибуля – 1 шт;
- мариновані огірки – 2 шт;
- зелений горошок – 200 гр;
- майонез, сіль – за смаком.
Яловичину відварити до готовності (приблизно 1-2 години), картоплю, моркву і яйця зварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками варені овочі, м’ясо, яйця, мариновані огірки, ріпчасту цибулю, з’єднати разом. Додати зелений горошок, заправити салат майонезом і посолити, подавати до столу.
Салат “Олів’є” – рецепт з креветками
“Олів’є” з креветками – інгредієнти:
- креветки варені і очищені – 300 гр;
- зелений горошок – 100 гр;
- яйця – 3 шт;
- картопля – 2 шт;
- морква – 1 шт;
- свіжий огірок – 1 шт;
- майонез, сіль – за смаком.
Відварити моркву і картоплю в шкірці, остудити, почистити. Нарізати дрібними кубиками, так само вчинити з огірком, з’єднати три інгредієнта в одній ємності. Туди ж додати креветки, подрібнені варені яйця і зелений горошок. Заправити салат майонезом, посолити, подавати до столу.
“Олів’є” з кукурудзою
Салат “Олів’є” з кукурудзою – інгредієнти:
- кукурудза консервована – 1 банка;
- картопля – 4 шт;
- морква – 3 шт;
- шинка – 700 гр;
- яйця – 6 шт;
- солоні огірки – 2 шт;
- майонез – за смаком.
Картоплю, моркву і яйця відварити, нарізати кубиками. Так само вчинити з шинкою і огірками, з’єднати з іншими інгредієнтами. Додати кукурудзу, заправити салат майонезом і подавати до столу.