Спочатку пропонуємо вибрати солодкі буряки. Ще їх називають «вінегретні». Вони мають насичений бордово-фіолетовий колір. Ви можете їх відварити, але більш глибокий смак вийде, якщо запекти в духовці.

Обирайте середні за розміром овочі та добре помийте. Обсушіть паперовим рушником, загорніть кожен буряк у фольгу та ставте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на годину-півтори. Час приготування буде залежати від розміру овочів. Буряки повинні бути м’якими та добре проштрикуватися зубочисткою.

  • Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Буряки помийте, загорніть у фольгу та ставте запікатися щонайменше на годину. Потім дістаньте овоч з духовки та залиште остигати за кімнатної температури. Після очистьте від шкірки та наріжте тонкими слайсами.
  • Помийте одне яблуко та приберіть насіннєву коробку. Наріжте такими слайсами, як і буряк. Ми не очищали шкірку, а ви за бажанням можете це зробити.
  • На тарілку викладайте почергово слайси буряка та яблука, кожен шар змащуйте хроном до смаку. Всього використайте 1 ч. л. Якщо хочете отримати ще більш пікантний смак, збільште хрін до свого смаку.
  • Трохи підсоліть страву, посипте подрібненим листям петрушки та гарбузовим насінням, полийте ½ ст. л. лимонного соку, щоб яблуко не почорніло, та скропіть  2 ст. л. соняшникової олії. Подавайте до столу.
Попередня публікаціяГороскоп для всіх знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяГороскоп на тиждень: час рішучих рішень і внутрішніх трансформацій