Ветеран російсько-української війни Роман Кашпур з Хмільника взяв участь у марафоні в Чикаго (США), подолавши дистанцію у 42 кілометри за 5 годин і 7 хвилин.
Про свій результат колишній розвідник повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Місію цього року можна вважати виконаною — марафон у Чикаго підкорено. Результат — 5 годин 7 хвилин. Враховуючи, що лише два тижні тому я пробіг Берлінський марафон, вважаю це непоганим результатом. Сьогоднішній забіг був не тільки про марафон, а й про боротьбу — насамперед із собою. Було важливо не піддатися ейфорії від підтримки глядачів і не кинутися вперед занадто швидко, адже м’язи ще не повністю відновилися після попереднього забігу. Але місію виконано, і це головне”, — зазначив Кашпур.

Цей марафон став п’ятим із шести світових марафонів, які Роман вже подолав. На наступний рік ветеран планує взяти участь у Бостонському марафоні, щоб завершити серію.

30 вересня Роман подолав Берлінський марафон за 3 години 55 хвилин і 2 секунди.

Хто такий Роман Кашпур?

Роман Кашпур пішов на війну добровольцем у 19 років. У 22 роки, під час бойових дій біля Мар’їнки, він втратив частину ноги через вибух протипіхотної міни. Після протезування він переміг на “Іграх Героїв” та встановив рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на 6 метрів 40 сантиметрів за 44 секунди. З початком повномасштабної війни продовжив боронити Україну, а тепер займається волонтерською діяльністю.

Попередня публікаціяХто з вінничан сидітиме сьогодні без світла та води
Наступна публікаціяУ Вінниці за грантові кошти облаштували ветеранський простір