Смачний шлях до задоволення: рецепт класичного шоколадного брауні

Класичний брауні — це чи найкращий вираз смаку шоколадного десерту. Щоб забезпечити його вологість та насичений смак, варто додати до тіста не лише какао-порошок, а й розтоплений шоколад, а також посипати десерт шоколадними пластівцями зверху. Цей десерт точно задовольнить навіть найвибагливіших гурманів. Якщо у вас ще немає планів на цей вечір, обов’язково спробуйте класичний шоколадний брауні.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Покладіть пергаментний папір у прямокутну форму розміром 24 на 24 см. Попередньо змастіть дно і боки форми 1 ст. ложкою рослинної олії. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів.

КРОК 2

У великій сухій мисці змішайте 240 г м’якого вершкового масла, 260 г цукру та 2 ст. ложки рослинної олії за допомогою міксера або кухонного комбайна з вінчиком.

КРОК 3

Додайте 4 яйця, 10 г ванільного цукру до суміші та збийте міксером до однорідності.

КРОК 4

В іншій сухій мисці змішайте 130 г борошна, 100 г какао-порошку та ⅓ ч. ложки солі. Додайте цю суміш до масляно-яєчної суміші та обережно перемішайте силіконовою лопаткою.

КРОК 5

Розламайте 130 г шоколаду на дрібні шматочки і розтопіть їх у водяній бані або мікрохвильовці, помішуючи кожні 20 секунд, доки шоколад не розтопиться. Додайте розтоплений шоколад до тіста

КРОК 6

Перемішайте тісто спершу лопаткою, а потім міксером

КРОК 7

Рівномірно розподіліть тісто в підготовлену форму за допомогою силіконової лопатки. Посипте поверхню залишками шоколаду (60 г).

КРОК 8

Випікайте брауні протягом 25 хвилин при 180 градусах. Дайте десерту охолонути до кімнатної температури та поріжте на порції.

Попередня публікаціяГороскоп для усіх знаків зодіаку на середу
Наступна публікаціяУ ПАРЄ сказали “Ні” російській пропаганді за підтримки української делегації