Зимові консервації нерозривно пов’язані з сезонними овочами та фруктами. Ці продукти відмінно доповнюють зимове меню, можуть бути використані в різних стравах і навіть вигідно підвищують смакові якості. Один з таких варіантів – це смажений солодкий маринований перець. Його аромат та смак додають багато нових можливостей для гастрономічної творчості на зиму.

Що вам знадобиться:

  • Болгарський солодкий перець
  • Часник
  • Зелень петрушки

У кожну банку:

  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9% – 25 мл

Для приготування смаженого солодкого маринованого перцю, спочатку миємо, очищаємо від насіння і ріжемо його  на смужки. Щоб досягти кращого результату, краще вибирати перець різних кольорів – червоний, жовтий, зелений.

Після підготовки перцю, розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо олію та обсмажуємо підготовлений перець з обох боків під кришкою. Важливо дождатися готовності перцю під час обсмажування.

Часник подрібнюємо у блендері до отримання однорідної кашки. Для цього рецепту використовують банки об’ємом 0,5 л або 1 л. Банки обов’язково мають бути добре вимиті та добре просушені.

В підготовлені банки укладаємо обсмажений перець та часник (додавати його періодично). Перець потрібно утрамбовувати у банки так, щоб вони були наповнені достатньо щільно. На верху можна додати зелень петрушки – по одній гілочці на кожну банку.

Потім додаємо цукор, сіль та оцет до кожної банки. Далі заливаємо окріп (розбавлений у воді) по краях банок. Після цього, закриваємо банки кришками та стерилізуємо їх у водяній бані протягом 5 хвилин.

Після стерилізації, банки закручуються кришками та перевертаються догори дном. Зверху їх покривають теплою ковдрою та залишають на добу для охолодження і настоювання.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на неділю
Наступна публікаціяЯк зробити кардиган витонченим за допомогою лише однієї стрічки