Пиріжки з цибулею та яйцем – це улюблена страва багатьох, особливо якщо вони нагадують дитинство та бабусину кухню. Їх приготувати досить просто, потрібно лише слідувати перевіреному рецепту.

Інгредієнти для тіста:
  • 250 мл води
  • 9 г дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 450-480 г борошна
  • 60 мл олії (без запаху)

Тісто з цих інгредієнтів виходить м’яким і ніжним, а його обсягу вистачає на 26 пиріжків.

Приготування тіста:
  1. Замішувати тісто варто в мисці. Подрібніть дріжджі й додайте до них столову ложку цукру, заливши суміш теплою водою.
  2. Після ретельного перемішування до однорідної консистенції додайте сіль та олію.
  3. Поступово додавайте борошно, розмішуючи (залежно від якості борошна, може знадобитись трохи менше, ніж вказано в рецепті).
  4. Вимішуйте тісто вручну впродовж 5-7 хвилин, допоки воно не перестане липнути до рук і стане однорідним та пружним.
  5. Завершіть вимішування на столі, додаючи потроху борошна за потреби.
  6. Покладіть готове тісто назад до миски, накрийте рушником і залиште в теплому місці для підходу.
Інгредієнти для начинки:
  • 8 варених яєць
  • 2 пучки зеленої цибулі
  • 1/2 ст. л. вершкового масла
  • сіль та перець (за смаком)
Приготування начинки:
  1. Яйця відваріть та наріжте дрібними кубиками. Цибулю подрібніть.
  2. Розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте зелену цибулю й обсмажте на середньому вогні кілька хвилин.
  3. Додайте підсмажену цибулю до нарізаних яєць, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
Випікання чи обсмаження пиріжків:
  1. Для змащування пиріжків перед випіканням підготуйте суміш з одного курячого яйця та столової ложки молока.
  2. Випікайте пиріжки в духовці за температури 210 градусів за Цельсієм впродовж 17-20 хвилин.
  3. Якщо вирішили зробити смажені пиріжки, то бажано смажити на середньому вогні до золотавої скоринки. Смачного!
Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на середу
Наступна публікаціяЯк збільшити губи без ін’єкцій: 7 ефективних лайфхаків