Пиріжки з цибулею та яйцем – це улюблена страва багатьох, особливо якщо вони нагадують дитинство та бабусину кухню. Їх приготувати досить просто, потрібно лише слідувати перевіреному рецепту.
Інгредієнти для тіста:
- 250 мл води
- 9 г дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 450-480 г борошна
- 60 мл олії (без запаху)
Тісто з цих інгредієнтів виходить м’яким і ніжним, а його обсягу вистачає на 26 пиріжків.
Приготування тіста:
- Замішувати тісто варто в мисці. Подрібніть дріжджі й додайте до них столову ложку цукру, заливши суміш теплою водою.
- Після ретельного перемішування до однорідної консистенції додайте сіль та олію.
- Поступово додавайте борошно, розмішуючи (залежно від якості борошна, може знадобитись трохи менше, ніж вказано в рецепті).
- Вимішуйте тісто вручну впродовж 5-7 хвилин, допоки воно не перестане липнути до рук і стане однорідним та пружним.
- Завершіть вимішування на столі, додаючи потроху борошна за потреби.
- Покладіть готове тісто назад до миски, накрийте рушником і залиште в теплому місці для підходу.
Інгредієнти для начинки:
- 8 варених яєць
- 2 пучки зеленої цибулі
- 1/2 ст. л. вершкового масла
- сіль та перець (за смаком)
Приготування начинки:
- Яйця відваріть та наріжте дрібними кубиками. Цибулю подрібніть.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте зелену цибулю й обсмажте на середньому вогні кілька хвилин.
- Додайте підсмажену цибулю до нарізаних яєць, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
Випікання чи обсмаження пиріжків:
- Для змащування пиріжків перед випіканням підготуйте суміш з одного курячого яйця та столової ложки молока.
- Випікайте пиріжки в духовці за температури 210 градусів за Цельсієм впродовж 17-20 хвилин.
- Якщо вирішили зробити смажені пиріжки, то бажано смажити на середньому вогні до золотавої скоринки. Смачного!