Готувати пасту з мітболами досить просто і швидко, запевняє Євген Клопотенко. Ви можете експериментувати зі смаком томатного соусу, роблячи його більш солодким або додаючи різні свіжі та сухі трави.
“Я надав цій пасті неймовірного аромату та смаку за допомогою італійських трав. Це напрочуд просто та смачно!”, – ділиться відомий українській шеф-кухар.
Інгредієнти:
- 500 г спагеті
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- 500 г яловичого або телячого фаршу
- 350 г томатів пелаті
- 1/3 ч. л. меленого коріандру
- 1/3 перцю чилі
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст. л. суміші сухих італійських трав
- 15 г пармезану
- Сіль та перець за смаком
Покроковий рецепт
Підготуйте інгредієнти для соковитої та ароматної пасти з мітболами.
Відваріть спагеті у підсоленій воді, варіть приблизно 7-8 хвилин. Обов’язково прочитайте інструкцію на упаковці, вона може відрізнятися.
Телячий фарш посоліть, додайте мелений коріандр і італійські трави.
Добре вимішайте фарш і трохи відбийте його руками об поверхню миски або кухонної поверхні. Сформуйте 12-15 кульок із фаршу.
Розчавіть пласкою стороною леза ножа часник. Перець чилі наріжте тонкими слайсами. На пательні розігрійте оливкову олію та трохи підсмажте часник з декількома слайсами чилі.
Додайте кульки з фаршу на пательню і обсмажте з усіх боків до золотавої скоринки.
Додайте на пательню томати пелаті. Якщо ви купили цілі томати, попередньо подрібніть їх ножем. Я взяв нарізані пелаті.
Можна додати ще трохи солі та дрібку італійських трав. Накрийте пательню кришкою і тушкуйте мітболи до готовності, приблизно 5-7 хвилин.
Викладіть на тарілку готову пасту і зверху кілька мітболів. За бажанням додайте натертий пармезан і свіжомелений перець.
Смачного!