Салати можуть бути не лише з різноманітними овочами та зеленню. Щоб збагатити страву поживними речовинами, класичні інгредієнти салатів чудово поєднуються з відвареними крупами, такими як кускус або булгур, а також з пастою. Сьогодні ми використали кіноа для цього рецепту — дуже популярний продукт на заході, оскільки він має низький глікемічний індекс та не містить глютену. Цей салат можна подавати як самостійну страву або як гарнір до м’яса або риби.
ІНГРЕДІЄНТИ
КРОК 1: Промийте 150 г кіноа і покладіть у каструлю. Залийте водою у пропорції 1 до 2 (тобто на 150 г кіноа потрібно 300 мл води). Доведіть воду до кипіння, додайте трохи солі і варіть крупу протягом 15 хвилин до готовності.
КРОК 2: Помийте 2 томати, обсушіть їх і наріжте часточками. Очистіть моркву і натріть на крупну терку.
КРОК 3: Викладіть натерту моркву у салатницю, полийте соком половини лимона. Додайте також помідори і кіноа. Полийте салат 2 столовими ложками олії, додайте сіль до свого смаку та добре перемішайте інгредієнти. Подавайте.