Свинячі реберця запечені з медом та соєвим соусом страва, яка безперечно порадує соковитим смаком та прикрасить ваш стіл. А готується страва просто із мінімальними зусиллями господині.

Свинячі реберця запечені з медом
Свинячі реберця запечені з медом
Інгредієнти:
  • Свинячі ребра – 500 г
  • Мед – 50 г
  • Соєвий соус – 50 г
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль і перець – до свого смаку
Приготування:
  • Для початку підготуємо соус. Розріжемо апельсин, вичавимо 50 г соку і на тертці натремо цедру з однієї половинки фрукта. З лимона вичавимо 50 г соку.
  • У маленькій каструлі об’єднаємо всі інгредієнти для соусу: мед, соєвий соус, цедру, апельсиновий та лимонний сік, сіль і перець.
  • Ретельно перемішаємо отриманий напівфабрикат медово-соєвого соусу на слабкому вогні, доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин. Знімаємо з вогню і залишаємо охолоджуватися.
  • Перед тим як готувати, ретельно вимийте свинячі ребра і розріжте їх на середні шматки. Покладіть їх у форму для запікання або у зручну посудину для гриля.
  • Залийте свинячі ребра охолодженим соусом, використовуючи його як маринад. Залиште посудину в холодному місці на кілька годин.
  • Розігрійте духову шафу до 200 градусів, помістіть туди майбутню страву. Ребра будуть готові за 20 хвилин.

Цей рецепт також підходить для приготування ребер на мангалі або грилі. Смачного!

Попередня публікаціяВ Україні на п’ятницю не планують відключення електроенергії
Наступна публікаціяУ Вінниці ОСББ встановить сонячну електростанцію