Програма «Муніципальне житло ВМТГ» діє в громаді понад 14 років. Мета полягає в покращенні житлових умов вінничан шляхом придбання квадратних метрів за найнижчою ціною на первинному ринку нерухомості Вінниці. З середини серпня відбудеться додаткова реєстрація на участь у Програмі по десятиповерхівці, яку зводять зараз на вулиці Привокзальній. Таке рішення затвердили під час засідання виконавчого комітету 25 липня.

Додаткова реєстрація триватиме з 16 серпня по 23 серпня 2024 року з розподілом таких квот, як «Учасники бойових дій в російсько-українській війні» та «Члени першого ступеня спорідненості сімей загиблих учасників бойових дій російсько-української війни» в категорії «двокімнатні квартири».

Реєстрація кандидатів відбувається за адресою: вул. Соборна, 36 (ліве крило І поверху), з понеділка по п’ятницю з 9:30 до 17:00, обідня перерва – з 13:00 до 14:00. Контакти для довідок щодо умов участі та необхідних документів: 068-642-83-80, 043-269-99-03.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов розповів, що у багатоповерхівці на Привокзальній, 30 передбачений підземний паркінг-укриття, облаштування освітнього хабу та інклюзивного центру.

«Важливим аспектом є те, що будинок буде енергоощадним та енергоефективним. Програма стартувала у Вінниці з 2009 року, і за цей час в її межах зведені 12 багатоповерхівок, ще дві – в процесі будівництва. Раніше перевагу у придбанні квадратних метрів надавали медикам, освітянам та багатодітним родинам, а з квітня 2022 року у пріоритеті стали військовослужбовці та родини загиблих учасників бойових дій. Ввести будинок в експлуатацію плануємо до кінця 2024 року. Попри труднощі з дефіцитом кадрів на будівництві та відключеннями електроенергії, які виникають зараз, вартість квадратного метра залишається тією ж – 27 900 грн», – сказав Максим Мартьянов.
Попередня публікаціяНа яких перехрестях у Вінниці безперебійно працюватимуть світлофори
Наступна публікаціяЯк запобігти захворюванню на холеру