За вікном літо, прилавки рясніють фруктами, а це означає — час для пирогів та пляцків! Цей пиріг складається з кількох шарів: знизу хрумке пісочне тісто, всередині ніжна сирна начинка, а зверху соковиті персики та рум’яне тісто. Разом виходить неймовірно смачно! Готуватимемо у великій формі, щоб пирога вистачило на 8 великих порцій.

Начинка буде смачнішою, якщо взяти сир жирністю від 9% і більше. Зверніть увагу на його консистенцію — він має бути м’яким та однорідним, без твердих зернинок. Якщо в сирі багато рідини, відкиньте його на друшляк, застелений марлею, та трохи відтисніть. Якщо сир дуже сухий, можна додати 110 г сметани. Для жирної та вологої маси краще додати 50 г кукурудзяного крохмалю, щоб начинка вийшла більш стабільною.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста

Для начинки

КРОК 1
Візьміть 3 яйця, відділіть білки від жовтків, білки поки відкладіть до холодильника. У велику суху миску всипте 420 г борошна, 150 г цукру, додайте 3 жовтки та натріть на крупну тертку 180 г холодного вершкового масла. Додайте 10 г ванільного цукру, 4 ст. л. сметани, 10 г розпушувача та ⅓ ч. л. солі. Руками замісіть пластичне, густе тісто. Всього вийшло 900 г тіста.

КРОК 2
Розділіть тісто на дві частини: приблизно 1\3 та 2\3 або на 300 г та 600 г. Загорніть обидві частини в харчову плівку, більшу частину покладіть до холодильника, меншу — до морозильної камери на 1 годину.

КРОК 3
Для начинки: помийте, висушіть та наріжте кубиками 3 персики. 900 г кисломолочного сиру змішайте зі 150 г цукру та перебийте блендером до однорідної, кремової консистенції. Якщо сир сухий — додайте 110 г сметани, якщо дуже жирний — 50 г крохмалю та перемішайте.

КРОК 4
Візьміть 3 білки, збийте їх з дрібкою солі до стійких піків та обережно введіть у сирну масу за допомогою силіконової лопатки.

КРОК 5
Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте його між двома листами пергаменту в однорідний прямокутний пласт — це буде основа пирога. Викладіть пласт тіста у форму для запікання просто на нижньому листі пергаменту (бортики не робимо).

КРОК 6
Викладіть сирну масу на шар тіста, а поверх сиру — нарізані кубиками персики.

КРОК 7
Дістаньте з морозильної камери маленький шматочок тіста та натріть його на крупну тертку, присипавши верх пирога. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів 50 хвилин. Перед подачею дайте сирнику охолонути хоча б 1 годину.

Попередня публікаціяПсихологічний тест для виявлення сильних і слабких сторін особистості
Наступна публікаціяСьогодні вінничани проведуть останньою земною дорогою Сергія Загорулька