Військовозобов’язані чоловіки в Україні, які не оновили свої персональні дані, отримають повістку на оновлення даних за пропискою та штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Про це повідомила адвокатка Марина Бекало в коментарі для сайту ТСН.ua.

Чоловіків, які оновили свої дані, викликатимуть до Територіального центру комплектування (ТЦК та СП) за місцем проживання, яке вони вказали під час оновлення даних, для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

“Але обидві категорії громадян, які оновили і не оновили персональні дані, однаково будуть викликатися до ТЦК та СП. Звісно, точної інформації про те, хто буде більш “привабливим” для армії, у відкритому доступі немає. Ці дані є закритими,” — зазначила адвокатка.

Ймовірно, ТЦК та СП виконуватимуть конкретні мобілізаційні завдання від Генерального штабу, за якими буде визначено кількість мобілізованих, необхідних для доукомплектування Збройних сил України, а також рекомендований вік і військово-облікова спеціальність.

“Залежно від потреб армії, чоловіків викликатимуть до ТЦК та СП для оновлення даних та/або для проходження ВЛК з подальшою мобілізацією, якщо вони будуть визнані придатними до військової служби та не матимуть підстав для відстрочки,” — пояснила Марина Бекало.
Попередня публікаціяБезкоштовний семінар у Вінниці: як зробити заклади гостинності доступними для всіх
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці очікується дрібний дощ