У Вінниці вручили сертифікати переможцям конкурсу громадських ініціатив «ТВОРИ ДОБРО». Цей конкурс започаткувало Громадське об’єднання «Ми – Вінничани», під керівництвом Валерія Коровія, спільно з партнерами БФ «МХП- Громаді», Олександром Домбровським, Сергієм Кудлаєнко та народними депутатами Ларисою Білозір, Миколою Кучером й Геннадієм Вацаком, БФ Миколи Філонова «Український Альянс».

У місті Вінниця реалізовують чотири проєкти переможці конкурсу “Твори добро”:
  • Саме так виглядає наразі контейнерний майданчик на Заболотного. В межах проекту його планують осучаснити.
    Саме так виглядає наразі контейнерний майданчик на Заболотного. В межах проекту його планують осучаснити.

    Контейнерний майданчик на Заболотного 9

  • Криницю на Старому місті почистять та облаштують зовні, адже мати доступне джерело питної води наразі дуже актуально.
    Криницю на Старому місті почистять та облаштують зовні, адже мати доступне джерело питної води наразі дуже актуально.

    Ремонт криниці на Старому місті

  • Площа та купіль перед Храмом вже впорядковані та застелені новим покриттям.
    Площа та купіль перед Храмом вже впорядковані та застелені новим покриттям.

    Асфальтування території по вул. Праведників світу 5

  • Парк Грохольських або П'ятничанський парк одна з улюблених локацій відпочинку вінничан, після реалізації тут можна буде коштувати чисту джерельну воду абсолютно безкоштовно.
    Парк Грохольських або П’ятничанський парк одна з улюблених локацій відпочинку вінничан, після реалізації тут можна буде коштувати чисту джерельну воду абсолютно безкоштовно.

    Живе джерело, р-н Корея (Пʼятничанський парк)

Загалом вінничани подали сім заявок, серед них конкурсна комісія ретельно відібрала переможців.

“У місті Вінниця. До нас подали 7 заявок-проєктів благоустрою, і впродовж тижня ми з комісією аналізували заявки, звʼязувались з претендентами та виїжджали на місце реалізації проєктів.

Вітаю проєкти – переможці. Дякую кожному учаснику, кожному небайдужому жителю міста. Адже найголовніший важіль змін на краще – бажання! А далі вже знайдеться можливість, – каже керівник Вінницької міської організації ГО “Ми-Вінничани” Сергій Кудлаєнко”. 

Фонд Конкурсу становив 3 млн грн власних і партнерських коштів – по 500 тис. на кожен з районів Вінниччини.

Конкурсна комісія визначила 57 переможців, кожен з них реалізує грант до 100 000 грн.

Проекти переможці у Вінниці вже можуть показати результати, а переможці доклали чимало власних зусиль та коштів для реалізації проектів. Слід згадати, що обов’язковою умовою конкурсу було співфінансування, яке мало продемонструвати мотивацію учасників.

Одним з яскравих прикладів спільної роботи став проєкт з благоустрою від релігійної громади Церкви «Дім Євангеліє» євангельських християн баптистів.

Старший пастор Церкви «Дім Євангеліє» Анатолій Бончук розповідає, територію біля Храму облаштували самотужки. Це місце відвідують багато людей. Зокрема, матусі з малечею, люди похилого віку, а ще ця локація стала однією з улюблених для весільних фотосесій.

«Це територія біля головного входу Храму, вона велика 1600 метрів. І хоча непроста ситуація в країні, це все треба було відновити, щоб не наражати на небезпеку відвідувачів. Адже покриття з часом потріскалось і утворились чималі щілини», – каже пастор.

Конкурс, зауважує пастор, став поштовхом до відновлення цієї мальовничої території і наразі, вже можна побачити результат.

Праведників світу 5. Після реконструкції
Праведників світу 5. Після реконструкції
Праведників світу 5. До реконструкції
Праведників світу 5. До реконструкції
Сергій Кудлаєноко зазначає, що основний пріоритет в роботі ГО «МИ-Вінничани» допомога військовим.

Лише від початку 2024 року передано допомоги захисникам на суму 4 млн. 100 тис. грн.

Громадське об’єднання постійно на зв’язку із військовими, командуванням військових частин та підрозділів, де несуть службу наші земляки. І саме на запит оборонців команда нашого громадського об’єднання однією з перших почала передавати квадрокоптери. Лише за шість місяців 2024 передано 161 FPV, з яких 41 – з тепловізійною камерою, та 10 далекобійних дронів «Вінницькі бджоли» на 3 млн. 441 тис. грн.

І не лише дронами єдиними! Автомобіль для одного підрозділу, комплектуючі та ремонт автівок – для іншого. Інвентар, сітки, усім відомий супутниковий модем Starlink, радіостанції, комплектуючі для виготовлення “бойових пташок”, обладнання для пошиття спальників для бійців, пристрої для виявлення ворожих дронів… І це далеко не увесь перелік того, що команда ГО “Ми – Вінничани”  передала оборонцям. І найкраща подяка – це знищена ворожа техніка, знищені орки, звільнений кожен сантиметр нашої Української землі!

Журналістів Vinnytsia Press Point старший пастор Церкви «Дім Євангеліє» Анатолій Бончук запросив відвідати Храм та на власні очі побачити оновлену територію. Під час екскурсії розповів про історію його побудови іще в далекі 90 роки. За його розповіддю віряни зводили споруду власноруч й впорядковували територію. Трудились усі і жінки і чоловіки, люди різних професій та віку, в кілька змін по 30 людей у зміні. Кожен камінь тут покладений з любов’ю.

Зараз на території Храму діє недільна школа, яка приймає понад 200 дітей, збираються волонтери плести сітки. На початку вторгнення росіян у 2014 році в приміщенні школи жили переселенці татари, а у 2022 у тих самих стінах постійно приймали людей, що тікали від війни. Тут їм готували їсти, допомагали речами та найбільше оточували турботою. За словами пастора, чужої біди не буває.

Трохи світлин з нашої екскурсії:

 

Попередня публікаціяЗавтра на Стрижавському родовищі заплановані вибухи
Наступна публікаціяП’ять оборонців Вінниччини повернулися з російського полону