Цей джем з чорної смородини не тільки вражає своїм насиченим смаком, але й насичений вітамінами, які підтримають ваше здоров’я в холодну пору року. Дуже простий у приготуванні, він стане незамінним доповненням до тостів, ранкової вівсянки, випічки або чаю. З цієї кількості інгредієнтів виходить одна півлітрова баночка джему.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1

Замочіть смородину у чистій воді, переберіть ягідки, видаляючи все зайве. Потім промийте ягоди, просушіть їх на рушнику та подрібніть з 250 г цукру за допомогою блендера.

КРОК 2

Викладіть ягідне пюре в каструлю та доведіть до кипіння. Після закипання варіть джем ще 15 хвилин, поки він не загусне. Якщо на поверхні з’являється пінка — зніміть її.

КРОК 3

Готовий джем розлийте у стерилізовані банки та закрутіть кришки. Переверніть банки догори дном та залиште їх охолоджуватися за кімнатної температури. Після цього зберігайте джем у темному, сухому та прохолодному місці.

Попередня публікаціяГрафіки відключення електроенергії на Вінниччині 17 липня
Наступна публікаціяБілий манікюр: Тренд літа 2024 для будь-якого випадку