У Вінниці на площі Перемоги біля пам’ятного знаку «Жертвам ракетних ударів по Вінниці» влаштували флешмоб пам’яті загиблим 14 липня 2022 року.

Захід організували відділ молодіжної політики Вінницької міської ради спільно з молодіжною радою, аби привернув увагу жителів міста. Участь у ньому взяли як молодь, так і люди старшого віку. Вони прийшли, щоб згадати тих, хто загинув у цей страшний день, і продемонструвати солідарність та підтримку родинам постраждалих.

Однією з найважливіших символічних частин флешмобу стало взуття, яке принесла вінницька молодь. Розставлене по периметру, воно мало нагадати про тих, хто колись ходив цими вулицями, мріяв, будував плани на майбутнє… Проте, внаслідок агресії країни-терористки більше не зможуть цього зробити.

Серед присутніх на заході були діти, юні вінничани/ки, курсанти навчальних закладів, містяни, родичі й друзі загиблих 14-го липня. Для участі у події молодь підготувала інформаційні плакати щодо терористичних дій на території України.

На завершення флешмобу, вінничани поклали живі квіти до меморіального місця пам’яті. Також всі виконали Гімн України, а представники молодіжної ради запалили жовто-блакитні димові шашки.

 

Попередня публікаціяНа порозі надскладної зими: експерти розповіли, що зараз потрібно енергетиці України
Наступна публікаціяНа Вінниччині температурний стовпчик б’є рекорди: на вихідних очікується 39 градусів