У Вінниці запустили новий тролейбусний маршрут з Вишеньки до Десни, який складається з 32 зупинок.

Новий тролейбусний маршрут №22 з кінцевої зупинки «Вишенька» до Десни тепер обслуговують два нові тролейбуси «VinLine». Вінницька міська рада повідомила, що ці інклюзивні та енергоощадні тролейбуси мають пасажиромісткість до 98 осіб і курсують на маршруті довжиною 15,7 км, з яких 3 км вони долають автономно. Інтервал руху в годину пік складає 56-66 хвилин.

Запуск нового маршруту створює зручне сполучення для мешканців Десни з іншими частинами міста. За словами директора департаменту транспорту та міської мобільності Андрія Сорокіна, перший день нового маршруту показав попит: до обіду тролейбусами скористались близько 1 000 пасажирів.

Староста Деснянського округу Галина Обливач зазначила, що мешканці громади давно звертались з проханням об’єднати маршрутом громадського транспорту Десну із центром Вінниці та Вишенькою, оскільки їхні діти навчаються в ліцеях на вулиці Київській.

«Тролейбус великий і просторий, навіть у спеку в ньому комфортна температура», – каже пані Марія, одна з перших пасажирок.

Попередня публікаціяSave Ukraine: Вдалося повернути ще 8 українських дітей з окупованих територій
Наступна публікаціяСучасне прочитання Коцюбинського: у Вінниці відбудеться літературний перформанс