У Центральному лісовому офісі показали фото чотириденного малюка лані європейської, який народився у вольєрі Жмеринського лісництва філії «Жмеринське лісове господарство».

Цього року у Вінницькій області вже народилося 12 таких малят.

В Центральному лісовому офісі поділилися цікавими фактами про цих тварин.

Новонароджені лані мають плямистий окрас, як і малята оленів та козуль. Білі плями допомагають їм бути менш помітними в природі, що захищає їх від хижаків.

Перший час самка ховає малюка серед дерев, кущів та хащ, поки той не зміцніє і не зможе слідувати за нею. У цей період їх найчастіше і знаходять. Важливо не торкатися до маляти, оскільки їхня мати шукає їх по запаху. Не забирайте малюків із собою — мати не покинула їх, а просто пішла на пошуки їжі і обов’язково повернеться.

Лані годують своїх малюків молоком до 4 місяців, хоча їсти траву вони починають вже у місячному віці.

Цікаво, що лань європейська не є корінним жителем українських лісів. Лісівники розводять їх у вольєрах. Вони легко адаптуються до напіввільних умов і звикають до людей.

На Вінниччині лань європейську розводять у п’яти вольєрах. Хоча в умовах війни вольєрне та мисливське господарство стали повністю дотаційними, лісівники ДП “Ліси України” прагнуть продовжувати розвивати цей напрямок для збереження біорізноманіття та регулювання чисельності тварин у лісах.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбудеться поетичний батл
Наступна публікаціяДобірка дозвілля для вінничан на вікенд 5-7 липня