Проєкт “Єднання” благодійного фонду “Маємо Жити” існує вже протягом двох років. Його засновниці, Оксана Боркун та Тетяна Ваценко-Бондарева, створили спільноту “Ми разом” у Facebook для дружин загиблих героїв, що спочатку була як малий чат підтримки. На сьогодні спільноту об’єднує понад чотири тисячі жінок, які втратили своїх чоловіків у війні. Фонд “Маємо Жити” забезпечує їхні сім’ї юридичною, психологічною та гуманітарною підтримкою.

Діяльність фонду орієнтована на надання правової допомоги. Понад 500 сімей вже скористалися юридичними консультаціями та іншими видами підтримки. За підтримки “Маємо Жити” були запроваджені проєкти, такі як “Подарунки діткам”, “Сто картин. Історії дружин полеглих Воїнів”, а також проведені тренінги та арттерапія від спеціалістів.

Окрім цього, під опікою фонду стартував новий проєкт “Єднання”. Керівником цього проєкту є Юлія Селютіна, дружина загиблого героя та заступниця голови фонду “Маємо Жити”. “Єднання” створено для підтримки, спільного переживання та офлайн зустрічей жінок, які втратили своїх чоловіків. Цей проект надає можливість згорьованим вдовам зустрічатися, підтримувати одна одну, ділитися своїми емоціями та знаходити підтримку в спільноті.

Зустрічі “Єднання” відбулися у семи різних містах України, включаючи Вінницю, Франківськ, Львів, Рівне, Житомир, Ірпінь та Ужгород. Наступного року організатори планують розширити мережу зустрічей на 10 міст.

“Ми робимо все можливе, щоб наша ініціатива стала відомою якомога більшій кількості людей. Кількість вдів лише зростає, і вони потребують підтримки для відновлення свого життя. ‘Єднання’ це місце, де можна відкрито висловлювати свої почуття, знаходити рівних собі і отримувати необхідну підтримку”, – підкреслила Юлія Селютіна.

Проєкт “Єднання” благодійного фонду “Маємо Жити” покликаний сприяти зміцненню підтримки та допомоги для учасниць, які пережили втрату своїх коханих.

Варто зауважити, що компанія МХП та Сергій Кудлаєнко підписали угоду з БФ “Маємо Жити”.

«Ми будемо надавати підтримку ініціативі фонду та проєкту “Єднання”. Для мене дуже важливо долучитись до підтримки цього проєкту, адже у цих жінок є дуже багато проблем, в яких вони самостійно замикаються, а ми не можемо собі дозволити сидіти склавши руки. У кожного Героя залишились сім’я, діти, батьки… Це наше майбутнє, ми зобов’язані забезпечити для них щасливе життя попри всі втрати», – підкреслив Сергій Кудлаєнко.

   

Попередня публікаціяНа Вінниччині виявили уламки ворожого БПЛА
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться поетичний батл