Заварні млинці виходять тонкими й ніжними, а секрет приготування полягає в тому, що в тісто додається окріп.

Млинці подавайте зі сметаною, джемом або загорніть у них будь-яку начинку. Вони добре відстають від сковорідки та легко перевертаються.

Інгредієнти

  • борошно – 300 г
  • кефір – 500 мл
  • яйце – 2 шт.
  • вода (окріп) – 250 мл

     

  • сода – 0,5 ч. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • олія
  1. Збийте віничком яйця, цукор і сіль. Додайте кефір та перемішайте.
  2. В кип’ячену воду всипте соду та перемішайте. До цієї маси поступово, швидко й ретельно перемішуючи, додайте олію та просіяне борошно. З’єднайте з кефірною масою, знову все перемішайте.
  3. На розпечену сковороду, змащену олією, розподіляйте тонкий шар тіста та обсмажуйте млинці на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.

Важливо, аби інгредієнти були кімнатної температури.

Попередня публікаціяЗіркові прогнози для знаків зодіаку на суботу
Наступна публікаціяЧому корисно їсти малину