28 червня у Вінниці, з хвилини мовчання за загиблими героями, розпочалась 47 міська сесія, 8 скликання.  На порядок денний винесли 42 питання. Зокрема про землеустрій, інклюзію, підтримку оборони та безпеки, підсилення маршрутних мереж. Аби розвантажити трафік у місті планують взяти у кредит під 7% – 6 міських автобусів на газу. Транспорт виїде на вулиці міста вже восени.

Також депутати Вінницької міської ради під час засідання схвалили низку фінансових рішень. На сектор безпеки та оборони з бюджету ВМТГ цього разу передбачили виділити 24 млн грн у вигляді субвенції державному бюджету на підтримку силового блоку та зміцнення безпекових заходів. Крім того, планується спрямувати близько 200 млн грн на закупівлю військових облігацій, цільове призначення яких – підтримка обороноздатності країни в умовах війни.

Ще одне з погоджених питань, передача генератора на 28 КВ Балаклійській міській громаді, яка вкотре звернулась до Вінниці, як до міста побратима. Генератор потрібен для забезпечення міста водопостачанням.

На сесії затвердили нову програму безбар’єрного простору Вінницької ТГ на 2024-2027 роки. Основне завдання – створення комфортних та доступних входів та виходів у всіх соціальних установ для маломобільних груп населення.

Ще одне рішення на сесії стосувалося програми для бізнесу з часткової компенсації за встановлені сонячні панелі. Під час засідання розширили можливості цього положення. Тепер підприємства, які, окрім сонячних електростанцій, встановлюватимуть і електричні батареї, зможуть отримати вдвічі більшу компенсацію.

Відкритими залишились питання – бронювання медичних працівників. Та розширення пільги на харчування в навчальних закладах для дітей військовослужбовців. Пропозиції по їх вирішенню для початку розпишуть на папері.

Попередня публікаціяНовий сервіс для пошуку безкоштовних медичних послуг та закладів
Наступна публікація«Вінничани» та «МХП-Громаді » підсилили матеріальну базу пресцентру Повітряних Сил