Сьогодні, 31 березня, відбулась сесія міськради. На початку сесії міськради голова Вінницької міської виборчої комісії Дмитро Шевчук повідомив, що прийняли відповідне рішення про реєстрацію депутаткою Вінницької міської ради Тетяни Савельєвої.

Нова депутатка міськради Тетяна Савельєва
Юлія Давидюк

На засіданні сесії призначили старосту Стадницького округу – Юлію Давидюк, яка до цього тимчасово виконувала обов’язки очільника.

До Стадницького старостинського округу належать Стадниця, Гавришівка, Великі та Малі Крушлинці.

Далі, депутати міської ради проголосували за зміни до бюджету Вінницької міської територіальної громади на 2023 рік:
  • Підтримали рішення, які передбачають допомогу для Захисників, Захисниць громади, а також членів їхніх сімей, зокрема дітей.
  • У змінах до бюджету передбачили додаткові понад 2,5 млн грн на зміцнення матеріально-технічного забезпечення військових частин та формувань. Також спрямували кошти і на безпекові заходи на території громади.
  • Додаткові видатки із бюджету передбаченні на реалізацію заходів із благоустрою територій громади та енергоощадні заходи.

«Направляємо кошти щодо благоустрою та капітального ремонту в різних місцях і, зокрема, приватний сектор за програмою співфінансування по ремонту доріг. І ще будуть направлені кошти на заходи з енергоефективності. Фактично йдеться про підготовчі роботи з утеплення 29-го та 59-го садочків та 18 школи», — прокоментував міський голова Сергій Моргунов.

Зокрема, передбачили фінансування: на капітальний ремонт 10 доріг приватного сектору на умовах співфінансування з мешканцями (на вулицях Новопрорізна, Учительська, І. Хоменка, 1-ий пров. І. Хоменка, Пластова, 2-й пров. Синьводський, Димчука, Л. Глібова, 1-й пров. М. Хвильового, Могильчака), проведення капітального ремонту прибудинкових територій, а також на розробку проєктно-кошторисної документації щодо термомодернізації будівель комунальних дитячих садочків №№ 29, 59, а також Вінницького ліцею №18.

Додаткове фінансування виділено і на капітальний ремонт приміщення за адресою вул. Соняшникова, 5, в якому відкриють клуб для підлітків, котрі проживають у мікрорайоні Олієжиркомбінату.

  • Кошти спрямували й на потреби галузі охорони здоров’я. Додатковий ресурс передусім використають на придбання медикаментів, виробів медичного призначення та витратних матеріалів для лікарень громади.

За словами директорки департаменту фінансів міської ради Наталії Луценко, перерозподіл видатків загального та спеціального фондів бюджету здійснюється в межах загальної суми асигнувань.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся Форум «Інформаційний фронт України»
Наступна публікаціяНа Вінниччині загасили чотири пожежі в екосистемах