В останній вікенд червня на «Територія SUN» у Вінниці заплановано презентувати концепцію ревіталізації колишнього дитячого санаторію імені М. Коцюбинського та представити пілотні активності в рамках майбутньої її реалізації.

Громадсько-культурний захід відбудеться в рамках реалізації Стратегії розвитку культури Вінницької МТГ до 2025 року за підтримки програми #EU4Culture, який фінансується Європейським Союзом та реалізовується Goethe-Institut Ukraine.

«Територія SUN» збиратиме у своєму затишному просторі талановитих митців, громадських активістів, мешканців та приїжджих. Програма складатиметься з освітніх та мистецьких активностей, воркшопів, лекцій та акустичних музичних виступів. На відвідувачів чекають:

  • лабораторія візуальних практик;
  • лекції на тему екології та ревіталізації просторів;
  • воркшопи та майстеркласи;
  • дерев’яні ігри, ремесла.

Організатори прагнуть показати ресурс для відновлення, який може забезпечити цей простір, через новітні культурні, освітні, екологічні та урбаністичні заходи. Однією з ключових подій стане презентація концепції розвитку та ревіталізації колишнього санаторію ім. М. Коцюбинського для створення мистецької платформи та рекреаційної зони з можливостями активного відпочинку і туризму. Над її створенням працювали фахівці з різних міст України в рамках трьох тематичних резиденцій.

Локація за адресою вул. Синьоводська (колишня Маяковського), 243 буде відкрита для відвідувачів 29 і 30 червня з 12:00 до 20:30. Вхід вільний.

Основна програма та деталі публікуватимуться на сторінках Вінницької міської ради, «Культурний Код.Вінниця» та проєкту  «Територія SUN».

 

Попередня публікаціяУ Вінниці безкоштовно стерилізують безпритульних тварин
Наступна публікаціяПерелік безоплатних стоматологічних послуг для військових