19 червня, у Тульчині родинам загиблих воїнів передали державні нагороди. Заступник начальника районної військової адміністрації Сергій Чепернатий, заступник Тульчинського міського голови Алла Поваляєва та секретар Тульчинської міської ради Наталя Траченко вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня від імені Президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомила Тульчинська районна державна адміністрація.

За особисту мужність, виявлену під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденами посмертно нагороджено:

– Солдата Солодкого Вадима Ігоровича
– Солдата Дяченка Володимира Федоровича

Вадим Солодкий, житель Тульчина, загинув 23 березня 2023 року біля населеного пункту Новоселівка Друга в Донецькій області. Володимир Дяченко, житель села Бортники, помер 18 лютого 2023 року в лікарні від отриманих травм, які він отримав біля населеного пункту Невельське в Донецькій області.

Посадовці наголосили, що жодні слова і нагороди не зможуть повернути рідним найдорожчих людей, проте обов’язком є зберігати пам’ять про мужність воїнів. Вони підкреслили, що загиблі захисники продемонстрували особливу відвагу і самопожертву, боронячи свою землю від російських окупантів до останнього подиху.

«У нерівних боях з цинічними та підлими російськими окупантами українські оборонці демонструють особливу відвагу і самопожертву. Їхні подвиги заслуговують найвищих державних відзнак як при житті, так і посмертно», — зазначили на сторінці адміністрації.

На завершення заходу було сказано, що всі, хто нині в Небесному Війську, назавжди залишаться у пам’яті і серцях вдячних українців. Завдяки таким героям Україна була, є та буде.

Попередня публікаціяРодина з Вінниччини успішно реалізує проєкт з вирощування та переробки пряних культур
Наступна публікаціяУ Вінниці триває курс “Вільна українська”