Легкий літній рецепт: Запечені курячі гомілки з картоплею та квасолею

У літній період хочеться витрачати максимум часу на відпочинок та свіже повітря, і мінімум – на приготування їжі. Тому ідеальним рішенням стають страви, які можна просто закинути на одну сковорідку чи в одну форму, і нехай вони готуються самі. Ми пропонуємо чудовий варіант – запечені курячі гомілки з молодою картоплею та спаржевою квасолею. Усе готується в одній формі в духовці: поставили й забули. А результат – неймовірно смачна страва.

ІНГРЕДІЄНТИ

КРОК 1
Розігрійте духовку до 220 градусів. Ретельно вимийте молоду картоплю зі щіточкою або, за бажанням, очистьте її. У глибоку миску покладіть гомілки та 500 г картоплі. Додайте 2 розчавлені зубчики часнику, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. гірчиці в зернах та 1 ч.л. солі. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по продуктах.

КРОК 2
Викладіть м’ясо та картоплю у форму для запікання (у нас – керамічна форма розміром 27 на 35 см). Зверху покладіть гілочки свіжого тим’яну.

КРОК 3
Залийте інгредієнти 150 мл води або бульйону та накрийте фольгою. Випікайте страву 45-50 хвилин під фольгою, потім зніміть її та запікайте ще 10-15 хвилин до готовності м’яса та картоплі. Усього страва повинна провести в духовці не менш як 60 хвилин.

КРОК 4
Якщо використовуєте свіжу квасолю, проваріть її. Коли м’ясо та картопля будуть готові, додайте до них 200 г нарізаної брусочками спаржевої квасолі, перемішайте та дайте постояти 2-3 хвилини перед подачею.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на сьогодні
Наступна публікаціяТерміновий вихід: Як замаскувати брудне волосся за 5 хвилин