Кабачкові млинці – це не тільки смачний, але й корисний варіант для сніданку, обіду або легкої вечері. Вони виходять неймовірно пухкими та ароматними, ідеально поєднуючись із різними соусами та свіжими овочами. Пропонуємо вам простий рецепт, який допоможе приготувати ці чудові млинці на вашій кухні.
Інгредієнти:
- 2 середні кабачки
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 середня цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 50 мл молока
- Сіль та перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Зелень (кріп, петрушка) за бажанням
Спосіб приготування:
-
Підготовка кабачків:
- Натріть кабачки на великій тертці. Якщо вони молоді, можна не знімати шкірку.
- Перекладіть натерті кабачки в миску, злегка посоліть і залиште на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім добре відтисніть зайву рідину.
-
Підготовка інших інгредієнтів:
- Дрібно наріжте цибулю і часник. За бажанням можна використовувати зелень, дрібно її нарізавши.
- В окремій мисці збийте яйця з молоком до однорідної консистенції.
-
Змішування інгредієнтів:
- Додайте до кабачків цибулю, часник і зелень.
- Влийте яєчно-молочну суміш і добре перемішайте.
- В окремій мисці змішайте борошно з розпушувачем, а потім поступово додайте до кабачкової маси. Добре перемішайте, щоб не було грудочок. Тісто має бути густим, але досить рідким для зручного викладання ложкою на сковороду.
-
Смаження млинців:
- Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте рослинну олію.
- Викладайте тісто ложкою на сковороду, формуючи невеликі млинці. Смажте з обох боків до золотистого кольору, приблизно 2-3 хвилини з кожної сторони.
-
Подача:
- Готові млинці викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
- Подавайте гарячими зі сметаною, йогуртовим соусом або іншим улюбленим доповненням.
Пухкі кабачкові млинці готові! Вони чудово смакують як самостійна страва або як гарнір до основних страв. Смачного!
4o