Державна екологічна інспекція України перевірила урочище “Буша” на Вінниччині у відповідь на звернення жителів Бушанського старостинського округу Ямпільської громади щодо загрози руйнування історико-культурного заповідника.

Відповідно до повідомлення Держекоінспекції Вінницької області, спеціалісти провели обстеження території разом із представниками заповідника, місцевою владою та громадськістю. Метою було перевірити наявність ознак видобутку корисних копалин без відповідних дозволів.

Під час огляду земельної ділянки не виявлено жодних ознак господарської діяльності чи видобування вапняків. Територія вкрита трав’яним покривом, кущами та деревами, а поверхневий шар ґрунту не порушений.

Додамо, що 9 квітня 2024 року Інспекція вже проводила подібну перевірку у селі Буша. Тоді обговорювали продаж спеціального дозволу на видобування корисних копалин у Бушанському родовищі, який відбувся 26 березня 2024 року. Інспекція надала роз’яснення щодо правових аспектів цього питання.

Видання медіахолдингу «Новини Вінниці» продовжують стежити за ситуацією навколо можливого видобування корисних копалин на території заповідника “Буша”.

Попередня публікаціяВінничан запрошують на тур-бестселер червня: “Підкорення Стіни”
Наступна публікаціяВінничан запрошують на обговорення стану малих річок міста