У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї цієї п’ятниці, 14 червня, буде організована фотовиставка робіт загиблого захисника Юрія Мигуна під назвою «Еней: невідзнятий кадр».

Як повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей, захід розпочнеться о 12:00 у вестибюлі музею.

“…Та по-справжньому любити Батьківщину може лише той, хто цінує край, де він народився. Для Юрія це було село Щаслива у Вінницькому районі. Це місце, яке Юрій ніколи б не проміняв. Він прагнув зафіксувати кожну неповторну мить цього краю, який його виплекав. Ця любов знайшла своє відображення у серії фотографій, зроблених Юрієм у рідному селі. Частина цих фотографій буде представлена на виставці,” – йдеться у дописі.

Довідково:

Юрій Мигун (позивний «Еней») народився у родині педагогів. Після закінчення Білозерівської середньої загальноосвітньої школи продовжив сімейну традицію, вступивши до Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського. Працював учителем фізичної культури у школі. Згодом був депутатом Щасливецької селищної ради.

Захисник займався воркаутом і футболом, а також був неодноразовим переможцем регіональних та обласних змагань з краєзнавчого туризму та еколого-натуралістичних конкурсів. Він створив власну фотоколекцію світлин явищ та об’єктів природи під назвою «В об’єктиві натураліста».

Проходив строкову службу у 2016–2017 роках, отримав звання молодшого сержанта. Був інструктором 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого, пройшов індивідуальну підготовку за стандартами НАТО за спеціальністю «Стрілець» та курси першої домедичної допомоги.

На початку повномасштабного вторгнення РФ організував територіальну оборону села Щаслива. З 19 березня 2022 року став на захист України у складі 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. У травні минулого року був нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Юрій загинув 14 червня 2023 року у ближньому бою під час звільнення села Старомайорське на Донеччині.

Попередня публікаціяДля вінничан проведуть безкоштовний тренінг «Правовий кемп 2.0»
Наступна публікаціяСпіввідношення добровольців і мобілізованих в армії на травень становить 1 до 3