Керівник парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин виступив на форумі у Вінниці

Цієї суботи у Вінниці відбувся Форум “Інформаційний щит України”, який зосередився на обговоренні способів боротьби з російськими фейками, дезінформацією та проксі-пропагандистами, такими як Анатолій Шарій.

Керівник парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин був одним із спікерів на форумі. Разом із місцевими журналістами, військовослужбовцями та представниками громадських організацій, він обговорював шляхи формування та поширення українських наративів.

Ярослав Юрчишин поділився своїми враженнями:

«День журналіста цього року відзначаю не лише в Києві. На запрошення громадського об’єднання «Ми – Вінничани» відвідав черговий (проводиться вдруге) форум «Інформаційний щит України». Позитивно вражений рівнем заходу. Поспілкувалися з Єгором Чечериндою, Олександром Антонюком та Вадимом Денисенком під чуйним модераторством Миколи Філонова про виклики на інформаційному напрямку та як нам протидіяти пропагандистській машині Кремля.

Відзначу проект меморіальної книги пам’яті, яку організатори готуються спільно з МХП, щоб подоляни пам’ятали героїв, які загинули у війні з Росією. Бо вони живуть доти, доки ми їх пам’ятаємо.

Привітали журналістів, а перш за все вінницьких воєнкорів з професійним днем. Ну і, традиційно, отримавши доручення виборців, повертаюся до Києва втілювати. Зараз не часто вдається вирватися зі столиці з робочим візитом, але вдячний Вінниці і моєму давньому другові Сергію Кудлаєнку за теплий прийом. Наступного разу на довше», – зазначив Ярослав Юрчишин у своєму фейсбуці.

Учасники форуму жваво обговорювали методи протидії російській дезінформації, яка спрямована на дискредитацію українських збройних сил та суспільства. Особливу увагу було приділено необхідності створення власних наративів, здатних протистояти ворожій пропаганді.

За підсумками заходу було прийнято рішення про продовження співпраці між журналістами, військовими та громадськими діячами для більш ефективної протидії російській інформаційній агресії. Форум став важливим кроком у боротьбі за інформаційну незалежність та зміцнення інформаційного захисту України.

Довідково: Організатори форуму – громадське об’єднання «Ми – Вінничани», Центр соціально-політичного моніторингу “Вектор”, медіахолдинг “Новини Вінниці” за підтримки Благодійного фонду «МХП – Громаді».

Виступ Ярослава Юрчишина дивіться у відео.

Попередня публікаціяЗіркові прогнози для знаків зодіаку на сьогодні
Наступна публікаціяГороскоп на тиждень: Стрільці ухвалюють важливі рішення, а Водолії роблять вигідні вкладення