«Інформація – це зброя»: Єгор Чечеринда у Вінниці на Форумі “Інформаційний щит України”. Відео

Цієї суботи у Вінниці відбувся Форум “Інформаційний щит України”, присвячений обговоренню боротьби з російськими фейками, дезінформацією та проксі-пропагандистами на зразок Анатолія Шарія.

Одним зі спікерів форуму був військовослужбовець, майор ЗСУ та журналіст Єгор Чечеринда. Разом із місцевими журналістами, військовослужбовцями та представниками громадських об’єднань, він шукав шляхи формування та поширення українських наративів.

«Я зараз читаю, вже майже закінчив, книжку американського розвідника Шона Макфейта — «Нові правила війни». Він пише про те, що нова війна, яка зараз точиться XXI століття, вона має зовсім інші правила. І має зовсім інші механізми ведення і механізми виграшу в цій війні. І саме інформаційній складовій ми маємо приділяти, я абсолютно з цим погоджуюся, чи не найбільшу увагу. Адже ворог цим займається, це активно реалізує — ці спеціальні інформаційні заходи і витрачає величезну купу грошей на те, щоб побороти нас інформаційно», – каже Єгор Чечеринда.

Чечеринда наголосив на важливості інформаційної боротьби:

«Інформація – це зброя. І поки що в інформаційній війні з РФ у нас не так вже й багато перемог. Ситуація з дискредитацією нашого мобілізаційного процесу, з “бусіками ТЦК”, антарктичними пінгвінами та рівненським військкомом, які поширювали росіяни через своїх проксі, – тому підтвердження. Будемо разом змінювати ситуацію на нашу користь. Пам’ятайте, будь-яка інформація, яка дискредитує ЗСУ, та Україну, яка сіє хаос та паніку, деморалізує наше суспільство, – грає на користь ворогу», – зазначив Єгор Чечеринда.

Учасники форуму активно обговорювали методи боротьби з російською дезінформацією, яка має на меті дискредитувати українські збройні сили та суспільство. Особливу увагу було приділено важливості створення власних наративів, які б протистояли ворожій пропаганді.

За підсумками заходу, було вирішено продовжувати співпрацю між журналістами, військовими та громадськими діячами для ефективнішої протидії російській інформаційній агресії.

Форум став важливим кроком у боротьбі за інформаційну незалежність та зміцнення інформаційного захисту України.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці оголосили про створення меморіального проєкту “Книга Героїв”
Наступна публікаціяПеремога з шостого разу: вінничанка здобула перемогу в шоу «МастерШеф»