Вінниця готується прийняти яскраву подію у світі театру – прем’єру ірландської комедії “Каліка з острова Інішмаан” за найпопулярнішою п’єсою відомого оскароносного режисера та сценариста Мартіна Макдонаха. Виставу представить Рівненський облмуздрамтеатр.

Хто такий Мартін Макдонах?

Мартін Макдонах є автором сценаріїв до всесвітньо відомих фільмів, таких як “Сім психопатів”, “Залягти на дно у Брюгге”, “Три білборди за межами Еббінга, Міссурі” та “Банші Інішерина”. Його роботи відзначені численними нагородами, включаючи “Оскар”, що робить його п’єси ще більш очікуваними та популярними серед театральної публіки.

Про що вистава “Каліка з острова Інішмаан”?

“Каліка з острова Інішмаан” – це блискуча ірландська комедія, яка водночас не позбавлена надщемливих моментів про справжні почуття. Сюжет розгортається навколо мешканців маленького острова, кілька кілометрів завдовжки. На перший погляд, вони здаються нетерпимими до обставин, у яких живуть, та й один до одного. Однак насправді вони виявляються люблячими та благородними людьми.

Особливе місце в історії займає юний Каліка Біллі, який мріє покинути острів, називаючи його “дірою”. Проте навіть такі персонажі врешті-решт повертаються до своєї рідної землі, навіть з казкового Голлівуду, що свідчить про їхню прихильність до рідного краю.

Творча команда вистави

Режисер-постановник: Володимир Петрів, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка

Сценографія: Сергій Ридванецький

Художники по костюмах: Володимир Петрів, Анна Пілюгіна

Де: Вінницький музично-драматичний театр ім. Садовського

Коли: субота, 22 червня

Початок: о 18:00

Попередня публікаціяВінницькі спортсмени здобули 14 медалей на Чемпіонаті Європи зі спортивного радіоорієнтування
Наступна публікаціяУ Вінниці відбувся турнір з пляжного волейболу серед студентів