Якщо ви опинилися у складній життєвій ситуації і маєте труднощі зі сплатою житлово-комунальних послуг, можете скористатися програмою субсидій.

Спрощений механізм звернення

У Міністерстві соціальної політики України повідомили про спрощений механізм звернення за житловою субсидією. Тепер це можна зробити без збирання численних довідок і витрачання часу на заповнення декларації. Заявник може подати спрощене звернення, а необхідні заяву і декларацію оформить Пенсійний фонд України (ПФУ) на основі інформації з офіційних реєстрів.

Як подати звернення

Подати спрощене звернення для призначення субсидії, або ж заяву і декларацію (якщо ви вирішили подати повний пакет документів), можна кількома способами:

Поштою або особисто в одному з сервісних центрів Пенсійного фонду України.

Через портал електронних послуг ПФУ (обравши опцію “Заява на житлову субсидію чи пільгу”) або через мобільний додаток ПФУ.

Через портал Дія, ввівши у пошуку “Заява на субсидію”.

У центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Через уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Необхідні умови

Для заповнення заяви потрібен кваліфікований електронний підпис (КЕП). Отримати КЕП можна в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів, перелік яких можна знайти на офіційних ресурсах.

Попередня публікаціяШанс на зиму зі світлом: експерти розповіли про додаткові мегавати і перспективи
Наступна публікаціяУ Вінницькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки працює Call-центр