Протягом більш як двох місяців, починаючи з квітня, на території Вінниці було проведено масове щеплення домашніх тварин від сказу. У рамках цієї ініціативи безкоштовно отримали вакцинацію 3050 улюбленців. Мобільні групи ветеринарів з Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини, діючи за розкладом, оновлюваним щотижня, працювали на місцях, організованих 19 квартальними комітетами. Основною умовою була зручність для мешканців щодо годин прийому. Координацію заходів здійснювала Асоціація органів самоорганізації населення міста.

Фахівці наголошують на важливості регулярної вакцинації та ревакцинації тварин проти сказу для їхнього захисту від цієї небезпечної хвороби та профілактики зараження людей.

“Щорічне щеплення улюбленців має вирішальне значення, незалежно від умов їх тримання. Важливо усвідомлювати, що ризик існує завжди”, – підкреслив головний лікар Вінницької міської державної лікарні ветеринарної медицини Віктор Грущенко. “Ця профілактика необхідна для забезпечення безпеки тварин та їхніх власників, а також всіх, хто може перебувати у контакті з ними”.

За словами Віктора Грущенка, вакцинаційні заходи в приватному секторі Вінниці є постійними і не обмежуються лише періодом кампанії.

“Люди постійно звертаються до нас для вакцинації своїх тварин і отримують необхідну допомогу від наших спеціалістів. Використовується українська вакцина, яка є безпечною та ефективною”, – додав він. “Хоча активна фаза кампанії завершилась, але ми готові продовжувати роботу на місцях за потребою і на запит громадян”.
Попередня публікаціяНа Вінниччині провели Міжобласні змагання з футболу
Наступна публікаціяВінницькі самбісти здобули два перші місця, друге і третє