Прищі самі по собі можуть дуже дратувати, і на жаль, вони часто залишають небажані сліди та шрами, які можуть залишатися надовго.

Рубці від акне не тільки важче лікуються, ніж самі прищі, але й можуть погіршитися через наші щоденні звички. Щоб допомогти вам уникнути цієї ситуації, ми зібрали список поширених звичок, яких потрібно уникати.

Витирати прищі для швидкого їх вилікування

Витирання прищів приносить більше шкоди, ніж користі, оскільки це збільшує ризик зміни кольору та утворення шрамів. Уникайте розчісування або тертя прищів і плям, оскільки це переносить бактерії з рук на обличчя і призводить до запалення. Замість цього нанесіть точкову маску і терпляче чекайте, поки прищі заживуть.

Закривати плями від прищів важким макіяжем

Нанесення великої кількості тонального крему і консилера може допомогти приховати плями, але це не є довгостроковим рішенням. Така звичка може подразнювати шкіру і погіршувати шрами від прищів. Правильний спосіб боротьби зі шрамами від акне – це точкове лікування і терпіння. Якщо ви все ж таки хочете використовувати макіяж, обирайте косметику без олій і некомедогенну.

Пробувати нове лікування акне щотижня

Коли люди не бачать швидких результатів від лікування акне, вони часто переходять до іншого засобу протягом тижня. Такий підхід може подразнити шкіру і викликати висипання. Дайте лікуванню акне час – зачекайте щонайменше шість-вісім тижнів, перш ніж спробувати інший засіб. Повне очищення зазвичай займає 3-4 місяці, тому терпіння є ключем до успіху.

Ділитися косметикою, пензликами та іншими інструментами

Ділитися – це добре, але коли справа стосується макіяжу та інструментів для його нанесення, це не так. Незалежно від того, наскільки чистими є ваші засоби, спільне користування ними призводить до передачі бактерій, що викликають акне, жиру та відмерлих клітин шкіри. Крім того, регулярно чистіть свої інструменти для макіяжу, оскільки продукти на них з часом накопичують бактерії.

Попередня публікаціяВінничан запрошують на підсумкову виставку пленеру “Місця Сили України – Вінниччина”
Наступна публікаціяСьогодні Вінниця прощається з оборонцем Карпусем Олександрем