Сьогодні Вінниця прощається з полеглим оборонцем України Ковалем Леонідом Володимировичем із позивним «Вакула». Про це повідомили на сайті міської ради.

Леонід Коваль був серед тих, хто з першого дня повномасштабного вторгнення Росії без вагань прийшов до призовного пункту. У званні молодшого сержанта він приєднався до 120-ї бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Під позивним «Вакула» він боронив Батьківщину в гарячих точках Донецької області, таких як Покровськ і Курахове, а також виконував військові завдання на Запоріжжі та Київщині. Леонід загинув 27 травня поблизу села Макарівка Волноваського району. Йому було 53 роки.

Леонід Коваль народився 27 грудня 1970 року в селі Борівка Могилів-Подільського району, а незабаром його родина переїхала до Вінниці. Він навчався у 33-й загальноосвітній школі, а потім у СПТУ-2, де здобув кваліфікацію «Верстатник широкого профілю IV розряду». Відслужив строкову службу в армії. Працював на Вінницькому заводі тракторних агрегатів, Авторемонтному підприємстві управління охорони здоров’я, Науково-виробничому об’єднанні «Форт». До війни Леонід проявив свій високий професійний рівень на різних виробництвах і СТО, де його цінували як фахового токаря.

«Не дивно, що на війні до Леоніда пристали з позивним «Вакула». Він був Ковалем не тільки за прізвищем, а й за фахом. У нього все горіло в руках. А серце палало ненавистю до ворогів України. Він мріяв побачити нашу Перемогу, – розповідають рідні полеглого Героя. – Любов до Батьківщини для Леоніда була не просто гучними словами. Любов до техніки прищепив йому батько, який працював водієм швидкої допомоги, а пізніше – у Вінницькій обласній лікарні. Незважаючи на свою грубу професію, Леонід був дуже доброю людиною. Після смерті тата він став надійною опорою для матері, наставником для молодшого брата. Крім того, він опікувався тваринами, мав свого улюбленця – чорного котика. Брошку-талісман із його зображенням навіть узяв із собою на війну. На жаль, оберіг не впорався зі своїм завданням…»

Церемонія прощання з Леонідом Ковалем розпочнеться сьогодні за адресою: вул. Болгарська, 11. Поминальну панахиду за полеглим воїном відслужать о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання Захисника відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Попередня публікаціяТижневий гороскоп: Час для змін і рішучих кроків
Наступна публікаціяСім порад, як обрати безпечну зубну пасту