У Вінницькому центрі реабілітації “Гармонія” стартував літній табір для дітей з інвалідністю. У першій зміні відпочиватимуть 18 дітей віком від 6 до 12 років.

Літні табори в “Гармонії” організовують вже четвертий рік поспіль, повідомила директорка реабілітаційного центру Олена Чорнобривенко. Вона зазначила, що важливо підтримати родини, дати їм зрозуміти, що вони важливі, а діти повинні відчувати себе повноцінними членами суспільства. Центр прагне подарувати їм підтримку.

Під час першої зміни учасники табору досліджували органи чуття: зір, слух, нюх, дотик і смак. Психологиня центру Марія Кулик пояснила, що такі заняття допомагають дітям навчитися розрізняти власні відчуття та розуміти своє тіло.

Для батьків також проводяться заняття. Ірина Вакуліч, яка відвідує табір вдруге разом зі своїм дев’ятирічним сином із затримкою розвитку, зазначила, що дорослим також потрібен табір, щоб отримати позитивні емоції та розвантаження.

Ірина Єпанова, яка вперше відвідує табір зі своїм сином Даніїлом, розповіла, що у нього рідкісне генетичне захворювання. В Україні є лише п’ять дітей з таким діагнозом. Вони вирішили соціалізувати Даніїла, який любить людей і цікавиться навколишнім світом.

Участь у таборі для дітей та їхніх батьків безкоштовна. Перша зміна триватиме до п’ятниці, а друга розпочнеться через тиждень. У другій зміні візьмуть участь діти з інвалідністю віком від 12 до 17 років, а молодь віком 18+ стане учасниками третьої зміни, повідомила Олена Чорнобривенко.

Попередня публікаціяВінничан попереджають про планові вибухи
Наступна публікаціяУ Вінниці відбудеться концерт “Смерть, папуга та фортепіано”