Телеведучий Костянтин Грубич разом зі знімальною групою ТСН приїхали на Вінниччину з телевізійною експедицією. Сьогодні, у четвертий день подорожі, вони відвідали лавандове поле.

“Четвертий день нашої робочої експедиції на Вінниччину розпочався романтично — на лавандовому полі. У прямому включенні у «Ранок. Марафон» розповів країні про проєкт двох родин – фермерів і науковців — під красномовною назвою «Вінницький Прованс». Замість Провансу тут село Ксаверівка, що за кілька км від обласного центру, — дописує Костянтин на сторінці у Фейсбук.

Тренд на появу лавандових полів в Україні не зупинила навіть повномасштабна війна. Перше невеличке поле у 15 соток господарі засадили лавандою 6 років тому. Вже у 20-му році лаванда підросла і на поле потягнулися перші туристи. Тепер площа збільшилася щонайменше в чотири рази. Торік у сезон цвітіння лаванди у «Вінницькому Провансі» побували понад 2,5 тисячі туристів. Окрім туризму, лавандові бізнесмени – а це 6 членів родин Химичів і Білко – продають саму рослину та продукти з лаванди.

“На сьогодні поле розрослося до 65 соток під лавандою та лавандином – більше 5 тисяч саджанців . Лаванди 3 сорти, лавандину теж три гібрида.”, йдеться у повідомленні.

Учора Костянтин Грубич відвідав Райгородську тергромаду. Саме там мешканці планують самотужки відновити та відбудувати шкільний спортзал.

“Там мене запросили «освятити» фестиваль локальної кухні. Місцеві господині готували автентичні страви, годували ними дітей і дорослих, а зібрані кошти направлять на будівництво спортзалу у місцевому ліцеї. Будівля школи ще царських часів. Спортзалу тут ніколи не було, а «спортивна кімната» нещодавно остаточно завалилася.”, — каже Костянтин.

На кошти від держави у воєнний час сподівань немає. Тож директорка Олена Заєць і педколектив пішли тернистим шляхом: вирішили назбирати потрібний для будівництва мільйон гривень назбирати ось такими акціями і через гранти. Початок покладено — зібрали 18 тисяч.
 

Крім того, знімальна група вже побувала на фабриці, де виготовляють вінницький хрін, а також поспілкувалася з відомими «Степанівськими бджілками».

Не оминув увагою Грубич і мальовниче подільське село Стіна, де виготовляють килимки, чохли для ноутів, косметички, стильні торби за прадавнім методом, але із сучасним дизайном тощо.

“Як можна з відходів текстильного виробництва або з відпрацьованого ганчірʼя зробити предмети вжитку, у які буквально западаєш з першого погляду!? Легко! Якщо за справу береться вінницька Vereta.”, — розповідає телеведучий.

Візит на Вінниччину вже не перший у телевізійній кар’єрі Костянтина Грубича. Після кожної поїздки ведучий має чимало приємних спогадів та вражень. Крім того, завжди виходить подружитися з героями сюжетів.
“Бачилися якусь годину, але прощалися неначе родичі. Магія українців!”, — підтверджує Грубич.
Попередня публікаціяАртисти зі світовим ім’ям вразили вінничан на прем’єрі шоу «ALICE»
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці опадів не очікується