Ірина Чесалкіна, вихованка Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2, вперше в історії тхеквондо ВТФ Вінницької області стала віце-чемпіонкою Мультиєвропейських ігор з олімпійського тхеквондо. Крім того, Ірина здобула ліцензію на чемпіонат Європи серед молоді та перемогла на міжнародному Гран-прі серед топових спортсменів юніорської вікової категорії.

Тренерка МДЮСШ № 2 Аліна Новинюк розповіла, що змагання проходили в столиці Туреччини, Анкарі, з 22 по 26 травня. У них взяли участь декілька вихованців школи та СК «Сенсей»: Роман Кумар (юніори, 45 кг), Роман Соловей (кадети, 45 кг) та Ілля Головатюк (юніори, 68 кг).

«Роман Соловей посів 5-те місце, провівши три двобої, та поступився представнику з Туреччини у поєдинку за бронзову медаль. Ілля Головатюк виграв свій перший поєдинок, але, на жаль, програв у наступному. Роман Кумар пройшов перший двобій, проте у другому поступився хорвату», – розповіла Аліна Новинюк.

Найбільше відзначилася Ірина Чесалкіна, яка змагалася серед юніорок у ваговій категорії до 49 кг. Вона продемонструвала високий рівень майстерності та волю до перемоги, і після п’яти напружених поєдинків здобула срібну медаль, ставши віце-чемпіонкою змагань.

«Успіх Ірини на турнірі дозволив їй здобути ліцензію на участь у чемпіонаті Європи серед молоді та міжнародному Гран-прі серед топових спортсменів юніорської вікової категорії. Завдяки цьому турніру вона також значно покращила свій світовий рейтинг, закріпившись серед найкращих молодих спортсменів світу. Це перший такий випадок в історії тхеквондо ВТФ Вінницької області!» – зазначила Аліна Новинюк.

Тренерка додала, що це були перші змагання такого масштабу для її вихованців.

«Поєдинки тривали з ранку до пізнього вечора. Було дуже складно через велику кількість сильних учасників дістатися медалей. Дітям дуже сподобалася організація змагань», – підкреслила тренерка.

Попередня публікаціяПішов з життя відомий вінницький легкоатлет і майстер спорту В’ячеслав Войтенко
Наступна публікаціяВеликий поетичний вечір Юрія Іздрика у Вінниці